Γενικά

Στην τελευταία του κατοικία ο 10χρονος Σταύρος

Στη σκία της κηδείας του 10χρονου Σταύρου Γιωργαλλή ο οποίος έχασε τη ζωή του από κάταγμα κροταφικού οστού την περασμένη Παρασκευή αφού κτύπησε την ώρα που έπαιζε μπάσκετ στο σχολείο του στο Αλεθρικό, συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τυχόν ευθύνες των δύο ιατρών που τον εξέτασαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και οι οποίοι τελούν υπό κράτηση.
Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί πέραν των 30 καταθέσεων από το οικογενειακό περιβάλλον του μικρού αλλά και από το σχολείο και το ιατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Tην Πέμπτη θα αποφασιστεί κατά πόσον οι δύο ύποπτοι, δηλαδή ο γιατρός που είδε το παιδί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας αλλά και ο διευθυντής του ΤΑΕΠ, κατά πόσον θα παραμείνουν υπό κράτηση ή εάν η υπόθεση θα καταχωρηθεί στο δικαστήριο.

Δεν αποκλείεται πάντως οι δύο γιατροί να κατηγορηθούν γραπτώς και να απολυθούν έτσι ώστε να κλητευθούν αργότερα ενώπιον δικαστηρίου.

Μέχρι στιγμής πάντως και οι δύο ύποπτοι εμμένουν στις θέσεις τους. Ο μεν γιατρός υποστηρίζει ότι εξέτασε το παιδί μαζί με τον διευθυντή του ΤΑΕΠ, είδαν και έλεγξαν την ακτινογραφία χωρίς να διαπιστώσουν ότι υπήρξε οτιδήποτε μεμπτό, ενώ ο 65χρονος διευθυντής υποστηρίζει ότι δεν προέβη σε οποιαδήποτε διάγνωση και η απόφαση ήταν καθαρά του γιατρού.

Πάντως οι δύο γιατροί τέθηκαν χθες σε διαθεσιμότητα.

Η κηδεία θα τελεστεί σήμερα στις 2.30 το μεσημέρι από την εκκλησία του Αγίου Επιφανίου στο Αλεθρικό, όπου θα κατατεθεί στεφάνι από τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Η οικογένεια πάντως από την πλευρά της έχει ανακοινώσει ότι δεν θα δεχθεί συλλυπητήρια.

Πηγή:

Σχετικά νέα

X
Translate »