Αναπτυξιακά Έργα

Στην ιστορία πλέον το πρώην ξενοδοχείο ΚΙΤΙΟΝ

Στην ιστορία πέρασε από χθες το πρώην ξενοδοχείο ΚΙΤΙΟΝ απέναντι από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας. Το πάλε ποτέ άψυχο κτίριο κατεδαφίστηκε και μαζί του πήρε τις αναμνήσεις όσων έτυχε να εργαστούν εκεί. Ένα κτίριο με τη δική του ιστορία αφού στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του φιλοξένησε στα δωμάτιά τους αφιλοκερδώς πολλές οικογένειες Ελληνοκύπριων προσφύγων, ενώ λειτούργησε ως ξενοδοχείο το 1978.

Tην ενημέρωση χορηγεί η υπηρεσία Λάρνακα e-Business

Οι εργασίες κατεδάφισης ξεκίνησαν πριν ένα μήνα περίπου ενώ την Πέμπτη το όλο εγχείρημα μπήκε στην τελική ευθεία με το τελευταίο στάδιο της κατεδάφισης του.

Breaking News: Κατεδαφίζεται το πρώην ξενοδοχείο ΚΙΤΙΟΝ

Posted by Η Λάρνακα αλλάζει και μας αρέσει on Thursday, April 6, 2017

Το ξενοδοχείο σταμάτησε τη λειτουργία του πριν περίπου 5 χρόνια και εκ τότε αποτελούσε μια μεγάλη αρνητική εικόνα στο κέντρο της πόλης αφού λόγω διαφόρων συγκυριών το ακίνητο αφέθηκε στο χρόνο με την εικόνα της εγκατάλειψης του να ενοχλεί τους δημότες της πόλης και όχι μόνο.

Τη λύση ήρθε να δώσει η εταιρεία Quality Group Developments η οποία μέσω Κινέζικων επενδυτικών ταμείων αγόρασε το ακίνητο με σκοπό να το ανεγείρει στη θέση του 24όροφο πολυτελές συγκρότημα διαμερισμάτων.

Τα αρχιτεκτονικά σχέδια ανέλαβε το κινεζικό αρχιτεκτονικό γραφείο Link Design Group με πολλές εντυπωσιακές κατασκευές στην Κίνα στο δυναμικό τους.

Τα σχέδια για το έργο θα είναι έτοιμα περί τα τέλη Απριλίου 2017 και τον Μάιο του ίδιου έτους θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του έργου.

Η κατασκευή του αναμένεται να ξεκινήσει σε 5 με 6 μήνες, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια από την ημερομηνία εκκίνησης της κατασκευής του.

 

Διαβάστε επίσης: To KITION κατεδαφίζεται και γίνεται ντοκιμαντέρ (pics-vid)

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τις εργασίες κατεδάφισης.

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »