Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην Επιτροπή Παιδείας το θέμα Διανελλείου Τεχνικής Σχολής

Συζητήθηκε για άλλη μια φορά το θέμα της Διανελλείου Τεχνικής Σχολής Λάρνακας. Είναι ένα θέμα που χρονολογείται και για το οποίο δεν έχει εξευρεθεί λύση μέχρι και σήμερα, αν και υπάρχει απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου από το 2015 για εκπαιδευτική χρήση του χώρου.

Η Διανέλλειος Τεχνική Σχολή έχει κατεδαφιστεί λόγω ακαταλληλότητας του κτηρίου και παραμένει αναξιοποίητη. Το θέμα είχε συζητηθεί την προηγούμενη εβδομάδα σε συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας, όπου σύμφωνα με τον κύριο Ορφανίδη, διαφάνηκε ότι η ευθύνη για τη μη αξιοποίηση δε βαραίνει τη Διαχειριστική Επιτροπή, άποψη η οποία επικρατούσε στην πόλη, όπως αναφέρει.

Για το θέμα τοποθετήθηκαν οι βουλευτές Λάρνακας κ. Αννίτα Δημητρίου και Xρίστος Ορφανίδης. Δείτε πιο κάτω τις τοποθετήσεις των δυο Βουλευτών:

 

Αννίτα Δημητρίου (Βουλευτής ΔΗ.ΣΥ Λάρνακας)

Αναμένουμε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Παιδείας να γίνει διάλογος με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα μεταξύ των εμπλεκομένων μερών για οριστική και άμεση επίλυση του θέματος. Τον Μάιο θα επανέλθουμε για να εξετάσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα . Αυτό που οφείλουμε να πούμε είναι ότι δεν μπορεί ένα ζήτημα που απασχολεί την πόλη και την επαρχία της Λάρνακας τόσα χρόνια και έχει τόση μεγάλη σημασία να παραμένει μετέωρο. 


Έστω και τώρα αναμένουμε να επιλυθεί σύντομα και αναμένουμε από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν την απαραίτητη ευαισθησία που χρειάζεται . 

Χρίστος Ορφανίδης (Βουλευτής ΔΗ.ΚΟ Λάρνακας)

Σύμφωνα με τη δήλωση του κου Ορφανίδη, είχε επιτευχθεί συμφωνία για ανταλλαγή γης με τη διαχειριστική επιτροπή της Διανελλείου και είχαν δοθεί οδηγίες στο Κτηματολόγιο για εντοπισμό Κρατικών τεμαχίων για ανταλλαγή γης. Το Κτηματολόγιο επέλεξε οκτώ τεμάχια, και το Υπουργείο Εσωτερικών πρότεινε στην Διαχειριστική Επιτροπή τέσσερα τεμάχια γης. Η Επιτροπή επέλεξε ένα τεμάχιο από τα τέσσερα, το οποίο όμως δεν είχε την ανάλογη ανταποκρινόμενη αξία της γης της Διανελλείου που υπερβαίνει τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Η Διαχειριστική Επιτροπή ενημέρωσε το Υπουργείο Εσωτερικών ότι η πρόταση του δεν ανταποκρίνεται στην αξία της γης και από τότε το Υπουργείο δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια για επίλυση του θέματος, αναφέρει στη γραπτή του δήλωση ο κος Ορφανίδης. Επισημαίνει δε ότι η Διαχειριστική Επιτροπή έχει στην φροντίδα της και το ορφανοτροφείο υπό την επίβλεψη του οποίου βρίσκονται 350 παιδιά.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τη σημερινή εικόνα της Διανελλείου με το φακό του συμπολίτη μας Τάσου Αναστάση

Επιμέλεια
Νίκη Μιχαήλ
Δημοσιογράφος

Σχετικά νέα

X
Translate »