Γενικά

Στην αυλή Ζουχούρι μεταφέρεται η Λαϊκή Αγορά τα Σάββατα

Η Λαίκη Αγορά την οποία γνωρίσαμε μετά την κατεδάφιση του κτιρίου της πρώην Δημοτικής Αγοράς, από χθες αποτελεί μέρος της ιστορίας της πόλης μας, αφού για τελευταία φορά εξυπηρέτησε το κοινό της πόλης που την επέλεγε για τα ψώνια του.

Αύριο Δευτέρα, ο δημοτικός χώρος στάθμευσης κλείνει για το κοινό αφού ξεκινούν τα έργα για την ανέγερση  της νέας δημοτικής αγοράς Λάρνακας, ένα έργο που θα αλλάξει το κέντρο της πόλης τόσο με τη χρήση του όσο και με το σχεδιασμό του.

Η σελίδα μας επικοινώνησε με το Δήμαρχο Λάρνακας και σε ερώτηση μας αν θα συνεχίσει η Λαϊκή Αγορά τα Σάββατα, μας ανέφερε πως η αγορά μεταφέρεται σε ειδικό χώρο στην αυλή Ζουχουρί και με την ολοκλήρωση της νέας δημοτικής αγοράς να επιστρέψει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

H νέα δημοτική αγορά Λάρνακας 

Το Έργο θα είναι υψηλής αισθητικής και ποιότητας και οι κατασκευαστικές εργασίες θα αρχίσουν στις 24 Σεπτεμβρίου 2018.

Η δαπάνη ανέρχεται στα 5.853.365 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον ΦΠΑ, ενώ η ολική δαπάνη του Έργου υπολογίζεται να ανέλθει στα 7.500 εκατομμύρια ευρώ. Το Έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Συγκεκριμένα, το Έργο περιλαμβάνει Δημοτική Αγορά και Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης. Στο ισόγειο της Δημοτικής Αγοράς θα στεγάζονται 20 καταστήματα πώλησης παραδοσιακών προϊόντων και φθαρτών και στον 1ο όροφο θα στεγάζονται 4 υποστατικά αναψυχής και εκθεσιακός χώρο. Στην ταράτσα θα δημιουργηθούν καθιστικά και χώρος πρασίνου (roof garden).

Ο ανοικτός εξωτερικός χώρος στο ισόγειο, σε επέκταση της Δημοτικής Αγοράς, θα τοπιοτεχνηθεί κατάλληλα, ώστε να οργανώνεται η Λαϊκή Υπαίθρια Αγορά (παζάρι) και Κέντρο Πληροφόρησης.

Ο πολυώροφος Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης, μελλοντικά θα αποτελείται από 6 επίπεδα για 180 περίπου χώρους. Στην παρούσα φάση θα κατασκευαστούν μόνο τα πρώτα τρία επίπεδα. Η ανάπτυξη θα έχει όλες τις απαιτούμενες πρόνοιες για διευκόλυνση και εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ.

Το Έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες.

Η νέα όψη που θα έχει η νέα δημοτική αγορά  

Σχετικά νέα

X
Translate »