Όμορφα της Πόλης

Στα σκαριά το θαλάσσιο πάρκο. Χαρτογράφηση του κόλπου της Λάρνακας

Το θαλάσσιο πάρκο θα δημιουργηθεί στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Λάρνακα-Γαλάζια Πόλη». Στόχος να αξιοποιηθεί ο θαλάσσιος χώρος μπροστά στο αεροδρόμιο

 

 

 

Στη δημιουργία ενός ενιαίου θαλάσσιου πάρκου στον κόλπο της Λάρνακας στοχεύει ο δήμος της πόλης. Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής διάσκεψης κατά την οποία ανακοινώθηκε η δημιουργία της Πανεπιστημιακής Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας, ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας ανέφερε στην ομιλία του ότι μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Λάρνακα – Γαλάζια Πόλη» καταβάλλονται προσπάθειες για τη δημιουργία κουλτούρας και επιμόρφωσης των νέων.

 

 
Ως εκ τούτου, σε συνεργασία με το Ναυτικό Ινστιτούτο Ανατολικής Μεσογείου, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρνακας και άλλους φορείς και κυβερνητικά τμήματα, ο δήμος στοχεύει στη δημιουργία ενός ενιαίου θαλάσσιου πάρκου στον κόλπο της Λάρνακας, συνδυάζοντας τόσο υφιστάμενες υποδομές, όπως είναι το αρχαίο ναυάγιο του Μαζωτού, το ναυάγιο Ζηνοβία και τον νέο τεχνητό ύφαλο που θα δημιουργηθεί στην Ορόκλινη με την πόντιση του πλοίου «Ελπίδα», όσο και την αξιοποίηση του θαλάσσιου χώρου μπροστά από το αεροδρόμιο κατά τρόπο που να μην δημιουργούνται προβλήματα ασφάλειας.

 

 
«Το πάρκο αυτό», σημείωσε ο κ. Βύρας, «αναμένεται να φέρει πιο κοντά τις νέες γενιές στη θάλασσα, ενισχύοντας την παιδεία των ωκεανών και επιτρέποντας παράλληλα δράσεις για ερευνητικούς σκοπούς, κυρίως όσον αφορά το περιβάλλον».

 

 
Ο δήμαρχος Λάρνακας είπε ότι μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν θα ξεκινήσει η χαρτογράφηση της θαλάσσιας περιοχής στον κόλπο της Λάρνακας για σκοπούς ετοιμασίας της μελέτης, η οποία θα τεθεί προς συζήτηση και έγκριση από τα αρμόδια τμήματα. Ο Α. Βύρας αναφέρθηκε και σ΄ ένα άλλο σημαντικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα που έχει εγκριθεί και θα εδρεύει στη Λάρνακα, το Blue Career Center της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας.

 

 

 
Το κέντρο αυτό θα λειτουργήσει με εταίρους το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το ΚΕΒΕ, το Ναυτικό Ινστιτούτο Ανατολικής Μεσογείου και άλλα ερευνητικά ιδρύματα από το εξωτερικό. Θα ενθαρρύνει τον διάλογο μεταξύ διαφόρων ενδιαφερομένων, όπως είναι οι επιχειρήσεις, τα ιδρύματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, οι ερευνητικοί οργανισμοί, οι ρυθμιστικές αρχές και η κοινωνία των πολιτών στην ΕΕ.

Πηγή: www.politis.com.cy

Σχετικά νέα

X
Translate »