Αναπτυξιακά Έργα

Στα σκαριά ο νέος παραλιακός πεζόδρομος της Ορόκλινης (pics)

Στην κατασκευή παραλιακού πεζόδρομου από το εστιατόριο «Μερ- μπλου» ως το ξενοδοχείο «Lebay Beach Hotel», προχωρεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο το Κοινοτικό Συμβούλιο Ορόκλινης, σε συνεργασία και με την έγκριση της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας και του Υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως δήλωσε  ο κοινοτάρχης Νεόφυτος Φακοντής, το έργο θα κοστίσει συνολικά τρία εκατομμύρια ευρώ και θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις.

Η πρώτη θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2019 και ακολούθως θα γίνει η δεύτερη με μια μικρή «παύση» για τις ανάγκες του καλοκαιριού και των λουόμενων. Συγκεκριμένα οι εργασίες θα σταματήσουν από την 1η Ιουνίου 2018 μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και θα συνεχίσουν τον Σεμπτέμβριο.

Ο κ. Φακοντής απαντώντας σε σχετικές απορίες του κοινού εξήγησε ότι ο πεζόδρομος δεν μπορεί να κατασκευαστεί επιφανειακά και ως εκ τούτου το έργο συνεπάγεται θεμελίωση. Και αυτό γιατί λόγω της συνεχιζόμενης διάβρωσης του παραλιακού μετώπου της κοινότητας, το έργο θα διέτρεχε το κίνδυνο της καταστροφής.

Επομένως, πρόσθεσε, το έργο στηριζόμενο στις απαραίτητες μελέτες θα διεξαχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος καταστροφής του, μέχρι που να κατασκευαστούν κυματοθραύστες στο θαλάσσιο μέτωπο της περιοχής και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Ο υπό κατασκευή παραλιακός πεζόδρομος της Ορόκλινης θα έχει συνολικό μήκος τριών σχεδόν χιλιομέτρων σε μια περιοχή όπου μεγάλος αριθμός κόσμου συνηθίζει τα τελευταία χρόνια να περπατά όλες τις εποχές του χρόνου.

Σχετικά νέα

X
Translate »