Οικονομία

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Συνεργατισμό

Κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων στον Συνεργατισμό με την πραγματοποίηση την προσεχή Τρίτη 11 Ιουλίου, 24ωρης απεργίας όλων των μελών τους, εξήγγειλαν οι Συντεχνίες ΣΕΚ – ΠΕΟ – ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

 

Η απεργία, όπως ανακοίνωσαν. έρχεται σε συνέχεια της προειδοποιητικής 3ωρης στάσης εργασίας στις 27/06/2017, με βάση και την εντολή της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών των συντεχνιών.

Σε εγκύκλιό τους προς τα μέλη τους οι τρεις συντεχνίες ενημερώνουν ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση των τριών Συντεχνιών ΣΕΚ – ΠΕΟ και ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. με το Γενικό Διευθυντή και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας (Σ.Κ.Τ.),  έχει επαναβεβαιωθεί το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι μεταξύ τους διαπραγματεύσεις σε σχέση με την εφαρμογή βασικών προνοιών της Ειδικής Συμφωνίας Πλαίσιο 2014 – 2018.

 

«Σχετικά επιθυμούμε να επισημάνουμε ότι η αρνητική και άτεγκτη στάση της εργοδοτικής πλευράς να προσέλθει σε ουσιαστικό διάλογο για τήρηση των συμφωνηθέντων δεν έχει διαφοροποιηθεί παρά την υπεύθυνη στάση και τις συνεχείς εκκλήσεις των Οργανώσεων μας για συνεργασία προς την κατεύθυνση αυτή», αναφέρεται.

Οι συντεχνίες εκφράζουν τη λύπη τους που αναγκάζονται να κλιμακώσουν τα απεργιακά μέτρα, τα οποία όπως τονίζουν δεν αποτελούν αυτοσκοπό, «όμως δυστυχώς δεν μας μένει άλλη επιλογή μετά από τις προσεγγίσεις και την εν γένει πλήρη αρνητική στάση που επιδεικνύει η εργοδοτική πλευρά στη διαχείριση των προβλημάτων του προσωπικού».

 

Παράλληλα τονίζουν ότι η μάχη που δίνεται είναι αγώνας που αφορά το μέλλον όλων των εργαζομένων, το μέλλον του Οργανισμού αλλά και των πελατών της μεγάλης οικογένειας του Συνεργατισμού.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »