Εκπαίδευση

Σε τεντωμένο σχοινί η Παιδεία-Απειλείται η εργασιακή ειρήνη στα σχολεία

Χωρίς να γεφυρώνεται το χάσμα που χωρίζει Υπουργείο Παιδείας και συνδικαλιστικές οργανώσεις, ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν το απόγευμα Κώστας Χαμπιαούρης και συντεχνίες των εκπαιδευτών σε ό,τι αφορά τον εξορθολογισμό της εκπαίδευσης.
Μετά και τη σημερινή εξέλιξη, η εργασιακή ειρήνη στον τομέα της παιδείας βαδίζει κυριολεκτικά σε τεντωμένο σχοινί, με ορατό όσο ποτέ άλλοτε τον κίνδυνο λήψης απεργιακών μέτρων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς από τους εκπαιδευτικούς, υλοποίηση δηλαδή της προειδοποίησής τους πως δεν πρόκειται να ανοίξουν τα σχολεία.
Σημειώνεται πως με την ολοκλήρωση της συνάντησής τους με τον Κώστα Χαμπιαούρη, οι συντεχνίες των εκπαιδευτικών, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, παρακάθησαν σε κοινή έκτακτη συνεδρία στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ προς αξιολόγηση της διαμορφωθείσας κατάστασης έπειτα και από το σημερινό ναυάγιο, προς καθορισμό των επόμενων βημάτων τους.
Μιλώντας μετά το πέρας της συνάντησης ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, υποστήριξε  πως η κατάσταση είναι τραγική και εξέφρασε την απογοήτευση του για το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε ο τομέας της παιδείας.
Από την πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης επέμεινε στις θέσεις του και επανέλαβε πως οι αποφάσεις που λήφθηκαν, σωστά έχουν ληφθεί.
«Είμαστε πρόθυμοι να εισέλθουμε σε διάλογο, όμως δεν μπορεί να σταματήσει η στελέχωση», δήλωσε ο κ. Χαμπιαούρης. «Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», υπογράμμισε.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας, τα αιτήματα των εκπαιδευτικών οργανώσεων ήταν:
α)Να αποσυρθούν οι προτάσεις του Υπουργικού.
β)Να επανέλθει ο διάλογος πίσω στις 2 Ιουλίου.
γ)Να ξεκινήσει η στελέχωση από μηδενική βάση.
δ)Να τεθούν όλα τα θέματα στο τραπέζι στα πλαίσια του εξορθολογισμού.
«Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο» πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας, «θέλουμε να αποφύγουμε την ένταση που προκλήθηκε αυτές τις ημέρες στην εκπαίδευση, όμως ό,τι γίνεται, γίνεται στα πλαίσια του εξορθολογισμού και των υποδείξεων του Γενικού Ελεγκτή».
Εξήγησε δε, πως αυτό που ζητούν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις για να επαναρχίσει από το μηδέν τη στελέχωση είναι ανέφικτο. «Ήδη έχουν ανακοινωθεί οι πρώτες μεταθέσεις και αύριο ολοκληρώνονται. Αυτό θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα», υπέδειξε ο κ. Χαμπιαούρης, επαναλαμβάνοντας την πρόσκληση του για διάλογο και καλώντας τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να κάνουν δεύτερες σκέψεις.

Σχετικά νέα

X
Translate »