Οικονομία

Σε ρυθμούς Συνεργατισμού εκ νέου η Βουλή

Συνεργατισμός ώρα μηδέν. Σήμρα, Δευτέρα, στη Βουλή ανοίγει η αυλαία των συζητήσεων επί των πέντε κυβερνητικών νομοσχεδίων, την ίδια ώρα που ο Υπουργός Οικονομικών θα καταθέσει στο κοινοβούλιο και την πρόταση της κυβέρνησης για δημιουργία του σχεδίου ”Εστία”.
Κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε την περασμένη Παρασκευή στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων. Ο Χάρης Γεωργίαδης σε συνέντευξη του τόνισε ότι η Βουλή θα πρέπει να υπερψηφίσει τη συμφωνία για τη Συνεργατική, αναφορικά με τις κρατικές εγγυήσεις στην Ελληνική, εάν θέλει, όπως είπε, να μην βάλει σε κίνδυνο τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
”Κατανοώ ότι είναι δύσκολη απόφαση, αλλά έτσι είναι που θα αποτρέψουμε κινδύνους και θα διασφαλίσουμε την εμπιστοσύνη των καταθετών, τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος και τη θετική προοπτική της οικονομίας μας’. Η συμφωνία διασφαλίζει πλήρως το σύνολο των καταθέσεων και επιτρέπει την πραγματοποίηση ενός βήματος, ισχυροποίησης του τραπεζικού μας συστήματος” ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης .
Την ίδια ώρα σκηνικό Συνεργατισμού στήνεται και στον Προεδρικό. Στις δέκα αύριο το πρωί ο Νίκος Αναστασιάδης συναντάται με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.
”Η συνάντηση με το ΔΗΚΟ αποσκοπεί σε συνεννοήσεις σχετικά με το συνολικό «πακέτο», την απόφαση για το Συνεργατισμό, τα νομοσχέδια για βελτίωση του συστήματος και το πρόγραμμα Εστία. Θα γίνει επίσης συζήτηση κάποιων εισηγήσεων και προτάσεων του ΔΗΚΟ. Δεν αποκλείεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να έχει και άλλες σχετικές επαφές τις επόμενες μέρες” σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διαμήνυσε ότι οι καταθέτες, δεν πρέπει να ανησυχούν, εξηγώντας ότι οι καταθέσεις είναι εξασφαλισμένες κάτι που όπως είπε διασαφήνισε και η Κεντρική Τράπεζα.

Σχετικά νέα

X
Translate »