Γενικά

Σε λειτουργία το σύστημα απονίτρωσης στην Δεκέλεια

Πραγματοποιήθηκε χθες 3 Μαΐου 2018, στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό Δεκέλειας, η τελετή επίσημης λειτουργίας της νέας πρότυπης μονάδας προστασίας του περιβάλλοντος, του Αντιρρυπαντικού συστήματος Απονίτρωσης, για τη μείωση των εκπομπών Οξειδίων του Αζώτου, που είναι γνωστό και ως SCR ή Selective Catalytic Reduction.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της ΑΗΚ, σε χαιρετισμό του κατά την τελετή ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ Ανδρέας Μαραγκός  τόνισε πως “η φιλοσοφία και η πυξίδα της νέας ΑΗΚ στο δρόμο για το μέλλον είναι η βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον”.
Πρόσθεσε ότι στην προστασία του περιβάλλοντος “δίνουμε μεγάλη σημασία και αυτό είναι κάτι που θέλουμε να γνωρίζουν οι γειτονικές κοινότητες της Ορμήδειας, Ξυλοτύμπου και του Συνοικισμού ΑΗΚ και όχι μόνο να το γνωρίζουν, να το βλέπουν και να το νιώθουν στον αέρα που αναπνέουν”.
Με βάση την υφιστάμενη άδεια εκπομπής αέριων αποβλήτων του Η/Σ Δεκέλειας, που χορηγεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΜΕΚ1, που εγκαταστάθηκαν το 2009,  δεν θα μπορούσαν να λειτουργούν για περισσότερες από 500 ώρες ετησίως, λόγω των υψηλών επιπέδων εκπομπών οξειδίων του αζώτου, πρόσθεσε,
Διευκρίνισε περαιτέρω ότι με την εγκατάσταση του νέου αντιρρυπαντικού συστήματος η λειτουργία των Μηχανών Εσωτερικής Καύσης θα είναι απρόσκοπτη και χωρίς περιορισμό.
Ο κ. Μαραγκός συνεχάρη τον Διευθυντή και την ομάδα υλοποίησης του έργου της ΑΗΚ, καθώς και τον ανάδοχο, τη γερμανική εταιρεία ERC Technik, αντιπροσωπεία της οποίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο και Ιδρυτή της εταιρείας Thomas Reynolds, ήρθε στην Κύπρο για την τελετή.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »