Κοινωνία

Σε Λάρνακα και Αγία Νάπα η εκστρατεία «Μην Αργείς, Συνδέσου Τώρα» του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου

Στη Λάρνακα και την Αγία Νάπα θα βρίσκεται το Μάιο η εκστρατεία «Μην Αργείς, Συνδέσου Τώρα» – Ανάγκη για εθελοντές, που διοργανώνει ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου (ΑΣΚ).

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου διοργανώνει και φέτος το διήμερο 12 – 13 Μαίου, την Παγκύπρια Εκστρατεία Ενημέρωσης «Μην Αργείς, Συνδέσου Τώρα» και αναζητά εθελοντές. Η Παγκύπρια εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας και πραγματοποιείται στα πλαίσια της 18ης Εβδομάδας Ενημέρωσης για τις Ρευματικές και Μυοσκελετικές Παθήσεις, η οποία διοργανώνεται από τις 5 – 13 Μαίου».

Προστίθεται ότι «κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, θα υπάρχουν εκδηλώσεις, διαλέξεις και ενημέρωση του κοινού για τις ρευματοπάθειες και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης. Η εκστρατεία ενημέρωσης θα κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαΐου, 2018 κατά τη διάρκεια του οποίου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα γίνει Ενημερωτική Καμπάνια στη Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Αγία Νάπα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η ιατρική κινητή μονάδα (mobile clinic) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα επισκεφτεί Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Αγία Νάπα ενώ θα υπάρχει περίπτερο ενημέρωσης με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις ρευματικές παθήσεις, για να τονιστεί η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης. Η μονάδα, της οποίας θα προπορεύονται οργανωμένα σύνολα μοτοσικλετιστών, θα είναι στελεχωμένη με ιατρούς ρευματολόγους και φοιτητές της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, επαγγελματίες υγείας, ασθενείς και εθελοντές».

Συγκεκριμένα στη Λάρνακα η Κινητή Ιατρική Μονάδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα βρίσκεται στην Πλατεία Ερμού το Σάββατο 12 Μαΐου από τη μία το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα. Επί τόπου θα υπάρχει επίσης και περίπτερο για ενημέρωση του κοινού.
Στην Αγία Νάπα θα υπάρχει περίπτερο ενημέρωσης του κοινού την Κυριακή 13 Μαϊού από τις 5 μέχρι τις 7 το απόγευμα. Το περίπτερο θα βρίσκεται στην Οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, κυκλικός κόμβος – πλησίον Hard Rock Café, όπου θα πραγματοποιηθεί και η τελετή λήξης της εκστρατείας.

Η εκστρατεία «αποτελεί εθνική εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας “Don’t Delay Connect Today” και στόχος της είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις ρευματικές παθήσεις και η επισήμανση της σημασίας της έγκαιρης διάγνωσης. Οι ρευματοπάθειες ξεπερνούν τις 200 διαφορετικές παθήσεις και επηρεάζουν μεγάλο μέρος του πληθυσμού και άτομα όλων των ηλικιών».

Σημειώνεται ότι ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου (ΑΣΚ) «ιδρύθηκε το 1984 από Κύπριους Ρευματοπαθείς, αποτελείται από 4,500 χιλιάδες μέλη και έχει ως κύριο σκοπό να επιλύσει τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι Ρευματοπαθείς με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που λαμβάνουν. Στοχεύει επίσης στην ενημέρωση του κοινού για προώθηση της σημασίας της πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης, θεραπείας, αποκατάστασης και έρευνας για τις Ρευματοπάθειες».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνώντας με την Ελευθερία Αντωνίου, Εκτελεστική Διευθύντρια του ΑΣΚ στο τηλέφωνο 99788811 και στο e-mail: e.antoniou@rheumatism.org.cy

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »