Εκπαίδευση

Σε αναμμένα κάρβουνα οι γονείς για την κρίση στην εκπαίδευση

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι γονείς παρακολουθώντας με αγωνία τις εξελίξεις γύρω από την αντιπαράθεση Υπουργείου Παιδείας-εκπαιδευτικών και προδιαγραφόμενη κλιμάκωση των μέτρων από πλευράς εκπαιδευτικών, συμπεριλαμβανομένων και των απεργιακών. 

Οι γονείς, διαμηνύουν πως ανεξαρτήτως των διαφωνιών που υπάρχουν, οι μαθητές δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καταστούν τα εξιλαστήρια θύματα της όλης διένεξης και πως πρέπει ν’ αποτραπεί πάση θυσία το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία τον  Σεπτέμβρη.

Μιλώντας στον REPORTER, o πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου τόνισε την ανάγκη να βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε αρχίσει διάλογος, να προχωρήσει, και να μπορέσουν ν’ ανοίξουν τα σχολεία  την 1η Σεπτεμβρίου.

«Παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις, αυτό που συμβαίνει είναι ίσως πρωτοφανές. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι πρέπει να γίνει εξορθολογισμός, και οικονομικός και εκπαιδευτικός, για το καλό του δημόσιου σχολείου, και θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή για να μπορέσουμε να πάμε σε διάλογο που θα προχωρήσει,  ώστε να ανοίξουν τα σχολεία  την 1η Σεπτεμβρίου», ανέφερε ο κ. Νικηφόρου.

«Αντιλαμβάνεστε», συνέχισε, «ότι θα πρέπει να βρεθεί διέξοδος. Εμείς κάναμε μια καινούργια προσπάθεια διαμεσολάβησης, αλλά έχουμε διαπιστώσει πως είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο».

Ο κ. Νικηφόρου υπέδειξε πως θα πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους, και κυρίως από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, ότι δεν μπορούν κάθε φορά που υπάρχει μια διαμάχη μεταξύ τους και του υπουργού Παιδείας, να την πληρώνουν οι μαθητές.

«Οι μαθητές δεν πρέπει να είναι το εξιλαστήριο θύμα και να υπάρχει το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη. Οι μαθητές δεν ευθύνονται σε τίποτα. Δεν μπορούμε να παραλύουμε τα πάντα στην προσπάθεια να κερδίσουμε και να κρατήσουμε κεκτημένα», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης έψεξε τη στάση των εκπαιδευτικών  και σε ό,τι αφορά στην άρνησή τους να παρακαθίσουν στο τραπέζι των διαφόρων Επιτροπών.

«Θα πρέπει να επανέλθουν στο τραπέζι των Επιτροπών. Δεν μπορεί να κλείνουμε όλες τις Επιτροπές ς γιατί δεν συζητούν οι εκπαιδευτικοί με κανένα λειτουργό. Να μην συζητούν με τον Υπουργό έχουν κάθε δικαίωμα, να μην συζητούν με τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, έχουν κάθε δικαίωμα, αλλά να μπλοκάρουμε όλες τις Επιτροπές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι Επιτροπές πρέπει να δουλέψουν. Δεν μπορούμε να μπλοκάρουμε όλο το σύστημα», διαμήνυσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο ως οργανωμένοι γονείς θεωρούν πως η αναταραχή στον τομέα της εκπαίδευσης οφείλεται αποκλειστικά στη στάση των εκπαιδευτικών οργανώσεων, ο κ. Νικηφόρου απέφυγε να καταλογίσει ευθύνες.

«Δεν θα πάρω αυτή τη θέση. Αυτό που καυτηριάζω έντονα, είναι ότι δεν μπορούμε να έχουμε κλείσει τα πάντα γιατί οι εκπαιδευτικές οργανώσεις έχουν διαφωνίες  με τον υπουργό Παιδείας ή με την Κυβέρνηση. Πρέπει να προσέλθουν στις Επιτροπές για να προχωρήσει το έργο  της οργάνωσης. Αυτό θεωρούμε ότι είναι λάθος και σε αυτό είμαστε αντίθετοι».

Σημειώνεται πως στις δέκα σήμερα το πρωί ο Σύνδεσμος Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης θα παραθέσει διάσκεψη Τύπου, κατά την οποία θα ενημερώσει για τις θέσεις των οργανωμένων γονέων αναφορικά με τις εξελίξεις στα της εκπαίδευσης.

Πηγή:reporter

Σχετικά νέα

X
Translate »