Κοινωνία

Σε αναδυόμενη δύναμη της κοινωνίας αναδεικνύεται ο εθελοντισμός

Ο ανθρωπισμός, η ανιδιοτελής προσφορά, και γενικότερα ο Εθελοντισμός έχει μια διαχρονική ανεκτίμητη προσφορά στην κοινωνία, ανέφερε ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη.

Σε χαιρετισμό του στο 23ο Συνέδριο του Τμήματος Νέων του Ερυθρού Σταυρού στο Θεραπευτικό κέντρο “Στέλλα Σουλιώτου’’ στα Πολεμίδια, στη Λεμεσό, ο κ. Γιαννάκη είπε ότι σε όλα τα σύγχρονα κράτη ο εθελοντισμός και ο ρόλος των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων αναδεικνύεται ως η αναδυομένη δύναμη της κοινωνίας των πολιτών.

“Καταπολέμηση κοινωνικών ανισοτήτων, περιβαλλοντικών προβλημάτων, συμβολή  στη χάραξη πολιτικής του Κράτους, αντιμετώπιση διάφορων κρίσεων, είναι μερικά από  τα θέματα στα οποία ο εθελοντισμός συμβάλει αποτελεσματικά στην επίλυση τους.  Ο Ερυθρός Σταυρός είναι η μεγαλύτερη Ανθρωπιστική Εθελοντική Οργάνωση στον Κόσμο. Η δράση του απλώνεται σε όλο τον κόσμο και για δεκαετίες συμβάλει στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικών κρίσεων” είπε.

Πρόσθεσε ότι το τμήμα νέων του  Ερυθρού Σταυρού έχει ένα ακόμα σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει, στην εμπέδωση των αξίων του Ανθρωπισμού και της εθελοντικής προσφοράς στη νέα γένια.

“Η καλλιέργεια της ενεργούς πολιτότητας συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση του ρόλου της κοινωνίας των πολιτών, ενδυναμώνει την Δημοκρατία, ενισχύει την προσωπική ανάπτυξη των νέων με νέες γνώσεις και δεξιότητες, λειτουργεί ως το καλύτερο εργαλείο πρόληψης, και γενικότερα δημιουργεί έναν περιβάλλον στο οποίο οι αξίες του ανθρωπισμού και της προσφοράς αγκαλιάζουν όλη την κοινωνία. Μια κοινωνία η οποία στηρίζει της ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αποδέχεται την διαφορετικότητα και συμβάλει ουσιαστικά στην επίλυση προβλημάτων. Αυτή την Κοινωνία θέλουμε” είπε.

Καταλήγοντας, συνεχάρη το Τμήμα Νέων του Ερυθρού Σταυρού για τις δράσεις και πρωτοβουλίες τις οποίες αναπτύσσει και την άψογη συνεργασία που έχουν.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »