Breaking News

Εκπαίδευση

Σαράντα νέες υποτροφίες από το Συνεργατισμό

Θα παραχωρηθούν 40 υποτροφίες των €2.000 ευρώ ετησίως, μέχρι τηνολοκλήρωση του πτυχιακού προγράμματος του φοιτητή, με μέγιστο χρόνο τα τέσσερα έτη, σε οποιοδήποτε Πανεπιστήμιο ή Σχολή Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο ή στο εξωτερικό.

 

Δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα υποτροφιών έχουν:

1. Απόφοιτοι μαθητές λυκείων/τεχνικών σχολών του 2016 ή στρατιώτες που ολοκληρώνουν τη θητεία τους εντός του τρέχοντος έτους.

 

2. Απόφοιτοι μαθητές λυκείων/τεχνικών σχολών 2015/2014 που δεν δικαιούνταν να υποβάλουν αίτηση στο πρόγραμμα υποτροφιών 2015 (διότι δεν είχαν ολοκληρώσει ακαδημαϊκό εξάμηνο τον Μάρτιο του 2015).

 

Θα πρέπει επίσης να πληρούν τις πιο κάτω προϋποθέσεις:

1. Να είναι κάτοχοι κυπριακής υπηκοότητας και να κατοικούν μόνιμα στις περιοχές που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία.

 

2. Το κατά κεφαλήν ετήσιο ακαθάριστο εισόδημα της οικογένειας του αιτητή/ της αιτήτριας να μην υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.

 

3. Ο αιτητής να μην έχει εξασφαλίσει άλλο πτυχίο προηγουμένως.

 

4. Ο αιτητής ή οι γονείς του (σε περίπτωση που ο φοιτητής είναι εξαρτώμενός τους) να είναι μέλος/μέλη ή πελάτης/πελάτες σε οποιοδήποτε Συνεργατικό Πιστωτικό Ίδρυμα. Οι υποτροφίες, όπως και πέρσι, θα δοθούν με βάση κοινωνικοοικονομικά και ακαδημαϊκά κριτήρια με στόχο τη στήριξη άπορων μαθητών που επιθυμούν να σπουδάσουν.

 

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από την 1η μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.scholarships.coop.com.cy/scholarshipapplications.html

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με το νέο πρόγραμμα συνεχίζεται και ηυλοποίηση του Προγράμματος υποτροφιών που άρχισε το 2015

Σχετικά νέα

X
Translate »