Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σήμερα η 2η Πανδημοτική συγκέντρωση για το θέμα της μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου

Ενημέρωση για όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής σχετικά με το θέμα και κυρίως τι προνοούσε το μνημόνιο συναντίληψης

Ενημέρωση για όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής σχετικά με το θέμα της μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου, και κυρίως τι προνοούσε το μνημόνιο συναντίληψης που επρόκειτο να υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Λάρνακας και των αρμόδιων Υπουργείων, θα γίνει από τον Δήμαρχο Λάρνακας στο πλαίσιο της Πανδημοτικής συγκέντρωσης, στις 6:30μμ, στο Δημοτικό Θέατρο.

Στην Πανδημοτική συγκέντρωση θα δοθεί η ευκαιρία στους Δημότες της Λάρνακας και Λιβαδιών, να ενημερωθούν για τον οδικό χάρτη που προβλεπόταν στο μνημόνιο συναντίληψης, για τη μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο Λάρνακας.

Επίσης θα γίνει λόγος για τις εισηγήσεις που είχε κάνει ο Δήμος Λάρνακας για επίσπευση των ημερομηνιών μετακίνησης αλλά και σχετικά με τις ασφαλιστικές δικλείδες που είχε απαιτήσει προκειμένου να διασφαλιστεί, ότι  εάν προέκυπτε παρέκκλιση από τις ενέργειες δρομολόγησης της μετακίνησης, να προνοείται επιβολή προστίμων.

Τέλος θα γίνει αναφορά στη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, η οποία ανέτρεψε τα πάντα με αποτέλεσμα να αποφασίσει ο Δήμος, να μην υπογραφεί το τροποποιημένο μνημόνιο συναντίληψης. Έκκληση στους Δημότες Λάρνακας και Λιβαδιών, να δώσουν παρόν στην Πανδημοτική, απηύθυνε με ανακοίνωση της η Κίνηση Larnaka Act.

Στην ανακοίνωση προτρέπονται οι  δημότες, να δηλώσουν μαζικά παρών για να ενημερωθούν, όπως αναφέρεται,  γιατί δεν υπογράφηκε τελικά το “Μνημόνιο Συναντίληψης” μεταξύ του Δήμου και των αρμόδιων Υπουργών.  Γιατί για ακόμη μια φορά μας κοροϊδεύουν οι εν Λευκωσία κατοικούντες Υπουργοί και άλλοι αρμόδιοι, αναφέρεται επί λέξει στην ανακοίνωση, όπου επίσης επισημαίνεται ότι οι εγκαταστάσεις απειλούν καθημερινά την υγεία και ασφάλεια, κάτι που όπως αναφέρεται αποδεικνύουν τα ατυχήματα που συμβαίνουν συχνά, καταλήγει η ανακοίνωση.

Image result for πανδημοτική λάρνακας

Σχετικά νέα

X
Translate »