Αθλητικά Νέα

Σήμερα η τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Κυπέλλου Σκοποβολής

Αύριο η έναρξη του αγώνα

Επίσημη προπόνηση σκητ ανδρών και γυναικών περιλαμβάνει σήμερα το πρόγραμμα των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής και οι 117 σκοπευτές και οι 63 σκοπεύτριες του σκητ, έχουν μια τελευταία ευκαιρία για να προσαρμοστούν στις συνθήκες του αγώνα ο οποίος αρχίζει αύριο Κυριακή.

Οι άνδρες δικαιούνται να ρίξουν τρεις πούλες (75 δίσκους) σήμερα και οι γυναίκες δύο (50 δίσκους).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΚΟΚ, η Κύπρος συμμετέχει στους αγώνες του σκητ με 9μελή αποστολή (5 άνδρες και 4 γυναίκες). Τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες θα στελεχώσουν τις αντίστοιχες εθνικές και δυο άνδρες και μια γυναίκα θα αγωνιστούν για την εξασφάλιση των ολυμπιακών ορίων (MQS). Με τις εθνικές ομάδες αγωνίζονται οι Γιώργος Αχιλλέως, Ανδρέας Χάσικος και Αντώνης Ανδρέου στους άνδρες και Άντρη Ελευθερίου, Παναγιώτα Ανδρέου και Κωνσταντία Νικολάου στις γυναίκες. Οι διεθνείς Δημήτρης Κωνσταντίνου, Νικόλας Βασιλείου και Σωτηρία Ανδρέου θα αγωνιστούν για εξασφάλιση των Ολυμπιακών ορίων.

Όπως είχε δηλώσει και ο Πρόεδρος της ΣΚΟΚ Δημήτρης Λόρδος στη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης που προηγήθηκε των αγώνων, οι μεγάλες ελπίδες για την όποια διάκριση της Κύπρου στην κορυφαία αυτή διοργάνωση στηρίζονται στο άθλημα του σκητ.

Συγκεκριμένα ο κ. Λόρδος δήλωσε ότι «στα αγωνίσματα σκητ ανδρών και γυναικών, οι στόχοι (σ.σ. της ΣΚΟΚ) είναι το πλασάρισμα στους τελικούς και η θέση στο βάθρο».

Σε ό,τι αφορά την τελετή έναρξης αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας. Σ’ αυτήν έχουν προσκληθεί και θα παρευρεθούν κρατικοί αξιωματούχοι, βουλευτές και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών της επαρχίας Λάρνακας, εκπρόσωποι των αθλητικών φορέων, οι πρέσβεις των χωρών με τις μεγαλύτερες αποστολές, χορηγοί και υποστηριχτές της ΣΚΟΚ και της διοργάνωσης, καθώς και οικείοι των αθλητών και φίλοι της σκοποβολής.

Πηγή: www.24news.com.cy

Σχετικά νέα

X
Translate »