Όμορφα της Πόλης

Ρώσοι μόνιμοι κάτοικοι πρασινίζουν εθελοντικά την πόλη μας σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας

Tης Νίκης Μιχαήλ

Eίναι από τα άρθρα που γράφουμε και πραγματικά νιώθουμε από τη μια χαρούμενοι και από την άλλη απορημένοι.

Χαρούμενοι γιατί μια ομάδα δημοτών αποφάσισε να αναλάβει μια εθελοντική δράση  και να δώσει στην πόλη μας πράσινο χρώμα και μάλιστα το κάνουν με χαρά και θετική διάθεση. Απορημένοι νιώθουμε γιατί αυτή τη δράση την κάνουν άνθρωποι που δεν γεννήθηκαν στην πόλη μας αλλά η ζωή τους έφερε να ζουν εδώ μόνιμα…Αλήθεια πως γίνεται η πόλη μας να λαμβάνει τόση αγάπη από ξένους, είτε είναι επενδυτές, είτε μόνιμοι κάτοικοι.

Some one said – let's rename Larnaca to Flowernaca ??❤

Posted by Green Larnaca on Sunday, March 11, 2018

Μια παρέα που λέτε από Ρώσους κάτοικους της πόλης μας δημιούργησαν μια σελίδα στο facebook με την ονομασία Green Larnaca και αποφάσισαν μέσω της εθελοντικής εργασίας να βοηθήσουν το Δήμο μας να πρασινίσει την πόλης μας.

Εμπνευστής αυτής της αξιέπαινης ενέργεια η Μarina, η οποία επαγγελματικά ασχολείται με τον τομέα των ανθοπωλείων. Φυσικά η ίδια αναφέρει στη σελίδα μας πως κίνητρο της ήταν το γεγονός ότι μεγάλωσε σε μια χώρα γεμάτη πράσινο και είναι κάτι που της λείπει από την Κύπρο. Μια μέρα ξύπνησε και αποφάσισε απλά να κάνει κάτι και παράλληλα να πείσει φίλους αλλά και γενικά το κοινό να την ακολουθήσει.

H Μarina λοιπόν πήγε στο Δήμαρχο και του μετέφερε την ιδέα της όπου στην ουσία μαζί με τους φίλους της αποφάσισαν να αφιερώνουν χρόνο κάθε Κυριακή για να φυτεύουν φυτά που έχει στη διάθεση του ο Δήμος, τα οποία λόγω έλλειψης προσωπικού δεν γίνεται εγκαίρως η φύτεψη τους. Στην ουσία έθεσαν εαυτόν στη διάθεση του Δήμου για να αναλάβουν αυτή την εργασία.

Η αρχή έγινε την Κυριακή 11/03 στον κυκλικό κόμβο του σταδίου ”Αμμόχωστος” όπου μαζί με το Δήμαρχο κ. Ανδρέα Βύρα, το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Λακκοτρύπη και προσωπικό του Δήμου προέβησαν σε φύτευση φυτών και λουλουδιών.

Σε δηλώσεις του στη σελίδα μας ο κ. Βύρας ανέφερε ότι είναι ‘‘πολύ όμορφο να βλέπεις δημότες που δεν γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην πόλη μας να δείχνουν τόσο ενδιαφέρον για αυτήν και να αφιερώνουν τον ελεύθερο τους χρόνο στον εθελοντισμό. Στην περίπτωση αυτή ο χρόνος αφιερώνεται για μια πράσινη Λάρνακα και πραγματικά τους συγχαίρω και καλώ όλο τον κόσμο να έρθει μαζί μας στην προσπάθεια αυτή για να δώσουμε πράσινο χρώμα στην πόλη μας”.

Εμείς ως σελίδα έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τους διοργανωτές και τους έχουμε συγχαρεί για την ενέργεια τους ενώ από δω και στο εξής θα είμαστε δίπλα τους και θα στηρίξουμε επικοινωνιακά και πρακτικά την προσπάθεια τους.

   

Επιμέλεια
Νίκη Μιχαήλ
Δημοσιογράφος

Σχετικά νέα

X
Translate »