Going out

Ρεσιτάλ για εκκλησιαστικό όργανο και χορωδία στη Λάρνακα

Το Ίδρυμα Συμφωνική της  Ορχήστρας Κύπρου & το Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου Terra Sancta, παρουσιάζουν το Φεστιβάλ Εκκλησιασιτκού Οργάνου Κύπρου “Ρεσιτάλ για εκκλησιαστικό όργανο και χορωδία”  την Κυριακή 15 Απριλίου 2018 , στην Καθολική Εκκλησία της Αγίας Μαρίας των Χαρίτων, στις 20:00.

Σολίστ: Eugenio Maria Fagiani, εκκλησιαστικό όργανο
Συμμετέχει η Χορωδία Προοδευτικής Κίνησης Λάρνακας (μαέστρος Μάριος Λυσανδρου)

Είσοδος ελεύθερη – Πληροφορίες: 99 583060

Το Φεστιβάλ Εκκλησιασιτκού Οργάνου Κύπρου παρουσιάζει στο κοινό της Κύπρου το ρεπερτόριο για εκκλησιαστικό όργανο και για εκκλησιαστικό όργανο και ορχήστρα.

Το εκκλησιαστικό όργανο ως βιρτουόζικο μουσικό όργανο δεν είναι και τόσο γνωστό στο Κυπριακό κοινό, μια και, με τις ρίζες του στην εκκλησιαστική μουσική της δυτικής Ευρώπης, είναι σχεδόν ανύπαρκτο στις λειτουργίες της ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Τι καλύτερη ευκαιρία λοιπόν να απολαύσουμε τον πλούσιο ήχο του εκκλησιαστικού οργάνου από μια συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου σε σύμπραξη με τον Ιταλό οργανίστα Eugenio Maria Fagiani ο οποίος, στις αρχές του 2017, υπήρξε ο πρώτος μουσικός από τη Δύση που εμφανίστηκε στη Συρία από την αρχή του πολέμου στη χώρα εκείνη έξι χρόνια προηγουμένως.

Σχετικά νέα

X
Translate »