Τοπική Αυτοδιοίκηση

Πόλη προσβάσιμη για όλους

Ξεκίνησαν χτες 31 Μαΐου 2017, από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, οι κατασκευαστικές εργασίες βελτίωσης των πεζοδρομίων για πρόσβαση και διευκόλυνση διακίνησης ΑΜΕΑ.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται στο τέρμα της Λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου, στο ύψος των φώτων τροχαίας, παρά το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Η προσβασιμότητα, η δυνατότητα δηλαδή, να μπορεί κάθε άτομο αυτόνομα με ασφάλεια και με άνεση να προσεγγίζει και να χρησιμοποιεί τις υποδομές, υπηρεσίες και αγαθά, αποτελεί προτεραιότητα του Δήμου Λάρνακας. Έτσι λοιπόν η προσδοκία για υλοποίηση του οράματος για μια προσβάσιμη πόλη για όλους, αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Από αυτή την υλοποίηση δεν θα ωφεληθούν μόνο τα άτομα με αναπηρία, αλλά και η κοινωνία στο σύνολο της, αφού μια κοινωνία που αποκλείει ένα μέρος της είναι μια αποδυναμωμένη κοινωνία.

Ο Δήμος Λάρνακας προγραμματίζει, σε πρώτη φάση, συγκεκριμένες δράσεις, σε συνεργασία με αρμόδιους Φορείς και Κυβερνητικά Τμήματα για βελτίωση και για να συμπληρώσουν και άλλες προσβάσεις – ράμπες επί των Λεωφόρων Γρίβα Διγενή και Αρτέμιδος.

Σχετικά νέα

X
Translate »