Breaking News

Γενικά

Πως να συμπεριλάβετε τα παιδιά σας στις ετοιμασίες του Πάσχα

Το Πάσχα είναι η πιο σημαντική γιορτή του χριστιανισμού και συνοδεύεται από πολλά ήθη και έθιμα. Είναι σημαντικό, όχι μόνο να γνωρίζουμε τον λόγο πίσω από κάθε εορτασμό, αλλά να συνεχίζουμε τις παραδόσεις μας και να τις περνάμε στα παιδιά μας, ειδικά από νεαρή ηλικία. Γιατί εάν δεν το κάνουμε αυτό, μπορεί αυτές οι παραδόσεις να χαθούν. Σας δίνουμε τρεις τρόπους, με τους οποίους μπορείτε να συμπεριλάβετε τα παιδιά σας στις ετοιμασίες για το Πάσχα!

To άρθρο χορηγούν οι υπεραγορές ΜΕΤRO

 

Λαμπάδα DIY

lambades.png

Η λαμπάδα του Πάσχα είναι ένα σημαντικό μέρος των εορτασμών, γιατί όχι μόνο είναι απαραίτητη στην εκκλησία κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Βδομάδας, αλλά συμβολίζει επίσης το Φως του Χριστού. Τα παιδιά μπορούν να προετοιμαστούν για την Μεγάλη Βδομάδα, μαθαίνοντας για το Πάσχα καθώς συμμετέχουν στις προετοιμασίες. Αυτό που εισηγούμαστε να κάνετε, είναι να αγοράσετε μια λαμπάδα στο αγαπημένο χρώμα του παιδιού σας και να το αφήσετε να τη διακοσμήσει. Μπορεί να χρησιμοποιήσει από κορδέλες, γόμα, λουλούδια ή οτιδήποτε μπορεί να βρείτε σε κατάστημα χειροτεχνίας. Αφήστε το παιδί να δημιουργήσει, πάντα με ασφάλεια. Η DIY λαμπάδα είναι ένας τρόπος να μάθει περισσότερα το παιδί σας για τις παραδόσεις και το Πάσχα.

To άρθρο χορηγούν οι υπεραγορές ΜΕΤRO

Ετοιμασίες στο σπίτι

tsoureki.png

Είτε έχετε καλεσμένους στο σπίτι την Κυριακή του Πάσχα ή απλά κάνετε μια γενική καθαριότητα, το συγύρισμα του σπιτιού, είναι μια καθιερωμένη διαδικασία της Μεγάλης Βδομάδας. Όταν εντάσσετε τα παιδιά σας σε αυτή τη διαδικασία, είτε στο μαγείρεμα ή στην καθαριότητα, πρώτον τους μαθαίνετε πως είναι σημαντικό να διατηρούμε το σπίτι καθαρό και δεύτερο να αναλαμβάνουν ευθύνες. Και φυσικά, είναι πολύ ωραίο να συμμετέχουν στο μαγείρεμα π.χ. όταν ψήνετε φλαούνες ή τσουρέκια. Αν χρειάζεστε μια καινούρια συνταγή για τσουρέκι, δοκιμάστε την δική μας σπέσιαλ συνταγή για τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα εδώ!

To άρθρο χορηγούν οι υπεραγορές ΜΕΤRO

Βάψιμο Αυγών

redegg.png

Πάσχα χωρίς βαμμένα αυγά δεν υπάρχει. Η παράδοση λέει πως τα αυγά τα βάφουμε την Μεγάλη Πέμπτη και είναι μια διαδικασία, ραμμένη στα μέτρα των παιδιών! Και όπως όλα τα έθιμα του Πάσχα, το Τσούγκρισμα των αυγών έχει το δικό του νόημα, αφού συμβολίζει τη νέα ζωή και την Ανάσταση. Επιπλέον, είναι σημαντικό για τα παιδιά σας να μάθουν πως ο νικητής του παιχνιδιού, λέγεται, πως έχει καλή τύχη για την υπόλοιπη χρονιά. Και να σας δώσουμε και ένα tip: Αντί να χρησιμοποιήσετε χημική κόκκινη μπογιά, φέτος αναβιώστε τα έθιμα και βάψτε τα αυγά σας με τον παραδοσιακό τρόπο. Δεν ξέρετε πως; Μην ανησυχείτε, έχουμε τις οδηγίες  εδώ!

Τριήμερο προσφορών ΜΕΤRO

Σχετικά νέα

X
Translate »