Going out

Πυρετώδεις ετοιμασίες για το 17ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Περβολιών

Πυρετωδώς ετοιμάζεται η Κοινότητα Περβολιών για το 17ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Περβολιών  που θα αρχίσει στις 29 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί την 1η Σεπτεμβρίου.

Θέλοντας να στείλει το μήνυμα σε ντόπιους και ξένους ότι «ο κόσμος της υπαίθρου μας παλεύει για κρατήσει ζωντανή την παράδοση του τόπου μας», η Κοινότητα Περβολιών διοργανώνει το 17ο Πολιτιστικό της Φεστιβάλ θέλοντας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «να προσθέσει ακόμα μια πινελιά στον χάρτη των πολιτιστικών γεγονότων του νησιού μας».

Στις 29 Αυγούστου που χαρακτηρίζεται από τους διοργανωτές ως προ-φεστιβαλική βραδιά, το θέμα θα είναι ”ΘΑΛΑΣΣΑ”  και θα λάβει χώρα στη περιοχή του Φάρου Περιβολιών, όπου θα τοποθετηθούν τραπεζάκια, καρέκλες και περίπτερα με εδέσματα και ποτά για τους παριστάμενους που «θα απολαύσουν την ορχήστρα ΜUSICANO και τους τραγουδιστές Νίκο Νικολαΐδη και Αντωνία Ορφανού», σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κοινοτικής Αρχής. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ είναι η 31η  Αυγούστου 2018, στις 8.00 μμ και θα συμμετέχει ο Πολιτιστικός Όμιλος ΑΘΑΝΑΣΙΑ που θα παρουσιάσει μουσικοχορευτικό Κυπριακό και λαϊκό πρόγραμμα.

Η βραδιά θα κορυφωθεί με συναυλία της Εύης Καπάταη. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα  κορυφωθούν την 1η Σεπτεμβρίου 2018  στις 8.00 μμ.  Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει  μοντέρνους χορούς  από τη σχολή ΣΙΑΚΑΛΛΗ  στην «παρουσία του Χρίστου και Έλενας Σιακαλλή μαζί με Γάλλους συναδέλφους τους στη σκηνή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η βραδιά θα κλείσει «με μια εντυπωσιακή συναυλία του Σταύρου Κωνσταντίνου και της Αννίτας Κωνσταντίνου υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια  του μαέστρου Σάββα Χρυσάνθου».

Σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, η είσοδος θα  είναι ελεύθερη. Στους χώρους του φεστιβάλ θα υπάρχουν εκθέσεις  και συλλογές  από γλυπτά έργα  του αυτοδίδακτου γλύπτη Ιωάννη Γεωργίου Κακαή,  συλλογή θαλασσίων ειδών του Γιάννου Ρωτή, έργα καλαθοπλεκτικής του Πέτρου Φιλίππου, και θα γίνεται παρασκευή παραδοσιακού Περβολαρίτικου ψωμιού.

Στο φεστιβάλ έχουν προσκληθεί να παραστούν, αντιπροσωπείες από τη Λήμνο και την Ουγγερία, και συγκεκριμένα από την πόλη Μπελογιάννης, με την οποία «η Κοινότητα Περβολιών έχει αναπτύξει άριστες σχέσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά νέα

X
Translate »