Αναπτυξιακά Έργα

ΠτΔ σε Λάρνακα: Παράδοση παραλιακού μετώπου για αξιοποίηση

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής έναρξης των εργασιών κατεδάφισης και αποξήλωσης της Δεξαμενής 15 του ομίλου Εταιρειών Πετρολίνα, στο παραλιακό δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επαναβεβαίωσε τους Δήμους Λάρνακας και Λιβαδιών ότι η κυβέρνηση θα παραδώσει προς αξιοποίηση και ανάπτυξη το παραλιακό μέτωπο όπου φιλοξενούνται οι εγκαταστάσεις πετρελαίου και υγραερίου.

Στόχος, όπως ανέφερε είναι «μια από τις καλύτερες παραλίες  της Λάρνακας και των Λιβαδιών να μπορέσει να αναπτυχθεί και να προσφέρει αυτά που η πόλη της Λάρνακας αναμένει. Είμαστε ένα νησί που προσελκύει τουρισμό, ένα νησί που μπορεί να δημιουργήσει και να αναπτυχθεί και είναι μια περιοχή που, δυστυχώς, για χρόνια παραμένει καθηλωμένη ως αποτέλεσμα των δράσεων από το 1940, όταν προκαθορίστηκε η περιοχή ως περιοχή φύλαξης πετρελαιοειδών».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ακόμα ότι «ερχόμαστε με αποφασιστικότητα και μέσα από τα χρονοδιαγράμματα για να υλοποιήσουμε αποφάσεις που λήφθηκαν επί παρούσας διακυβέρνηση, ώστε να μην είναι μόνο συμβολισμός ή λεγόμενη «φιέστα», όπως κάποιοι θέλησαν να πουν, αλλά η απόδειξη της αποφασιστικότητας να υλοποιηθούν αποφάσεις που και στο παρελθόν λήφθηκαν, αλλά ουδέποτε υλοποιήθηκαν».

Γι’αυτό σημείωσε «και είναι με ιδιαίτερη πραγματικά ευαρέσκεια που θέλω να συγχαρώ θερμά την εταιρεία Λευκαρίτης που πρωτοστατεί με τη σημερινή κατεδάφιση, με τα έργα υποδομής στο Βασιλικό. Δεν έχω αμφιβολία ότι και οι υπόλοιπες των εταιρειών, μέσα από τη συμφωνία που επιτυγχάνεται ή που επετεύχθη και την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα, θα προχωρήσουν με τον ίδιο βηματισμό, ώστε τον Δεκέμβρη του 2020 η περιοχή να ελευθερωθεί».

Ταυτόχρονα και εντός των επόμενων μερών ή εβδομάδων, συνέχισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «θα γνωστοποιηθεί το τοπικό σχέδιο. Θα αναληφθούν ευθύς μετά οι εργασίες αποκατάστασης της περιοχής, για να μπορέσει επιτέλους να δοθεί η ανάπτυξη που χρωστούμε στη Λάρνακα».

Θέλω να επαναβεβαιώσω «τους Δήμους  Λάρνακας, Λιβαδιών, αλλά και το σύνολο των πολιτών της Λάρνακας» είπε «ότι είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και να παραδώσουμε προς αξιοποίηση την περιοχή για ανάπτυξη. Ανάπτυξη πολύ διαφορετική από ό,τι παρουσιάζει το σημερινό πλαίσιο υποδομών».

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως «ήδη η κυβέρνηση έχει κατεδαφίσει από δικής της πλευράς τις αποθήκες φύλαξης πετρελαιοειδών του ΚΟΔΑΠ και προχωρούμε σε μια σειρά από έργα, προκειμένου να δώσουμε αυτό που χρωστούμε και στη Λάρνακα».

Πηγή:  ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »