Κοινωνία

Πρώτη πτήση, ετών ογδόντα και με… γκλίτσα ανά χείρας

Άλλη αίσθηση στην ρουτίνα των πτήσεων έδωσε στο πλήρωμα της πτήσης της Blue Air από Θεσσαλονίκη προς Λάρνακα ο κύριος Δημήτρης.

Με το που μπήκε στο αεροπλάνο, την προσοχή προκαλούσε σε όλους η παραδοσιακή γκλίτσα που είχε μαζί του ο κύριος Δημήτρης. Το δεύτερο ήταν ότι αισθανόταν υπόχρεος να μοιραστεί με όλους την χαρά του – πηγαίνω στην Λευκωσία, βαφτίζω εγγονό που θα πάρει το όνομά μου…

Όμως ακόμα μεγαλύτερη ήταν η έκπληξη του πληρώματος της πτήσης ΟΒ5164 όταν αντιλήφθηκαν ότι ο συμπαθής χαμογελαστός επιβάτης με την γκλίτσα, ο 80χρονος κύριος Δημήτρης, πραγματοποιούσε την πρώτη πτήση της ζωής του με αεροπλάνο.

Όχι, δεν ήταν η αεροφοβία που δεν τον άφησε για τόσες δεκαετίες να ταξιδεύσει. Τα πρόβατά του ήταν που δεν μπορούσε να αποχωριστεί, στην τις παρυφές του Παρνασού, όπου τις τελευταίες μερικές δεκάδες χρόνια περνά το χρόνο του με κύρια του έγνοια τα πρόβατα και τα κατσίκια του. Όμως, τώρα, η βάπτιση εγγονού του στην Κύπρο, του Δημήτρη, που θα έπαιρνε το όνομά του, ήταν αιτία να αποχωριστεί τις πλαγιές του λόφου με τα ερείπια του ναού της Κραναιάς Αθηνάς και του αρχαίου Κάστρου στην Ελάτεια Φθιώτιδας, να πάρει τον δρόμο για το αεροδρόμιο και να μπει στο αεροπλάνο.

Οταν το πλήρωμα της πτήσης της Blue Air αντιλήφθηκε ότι είχε ένα ξεχωριστό επιβάτη, που πραγματοποιούσε την πρώτη του πτήση στα 80τ του χρόνια, φρόντισε να του κάνει ξεχωριστό το ταξίδι, με φροντίδα καθ’ όλη την διάρκεια της πτήσης, με πρόσκληση από τους κυβερνήτες να δει το πιλοτήριο και άλλα πολλά.

Μάλιστα, το πλήρωμα που αποτελείτο από Κύπριους και Ρουμάνους κυβερνήτες και αεροσυνοδούς, αμέσως μετά την προσγείωση, του ζήτησαν να περιμένει για να του δώσουν και δίπλωμα για την πρώτη του επιτυχημένη πτήση, αλλά και να βγάλουν μαζί του – και με την γκλίτσα του κύριου Δημήτρη που δεν αποχωριζόταν με τίποτα – αναμνηστικές φωτογραφίες.

Βέβαια, το γεγονός ότι μαζί του ήταν και η σύζυγός του, κυρία  Ευανθία, της ίδιας ηλικίας, που επίσης ταξίδευε για πρώτη φορά με αεροπλάνο, δεν έγινε αντιληπτό από κανένα, αφού ο Δημήτρης με την γκλίτσα, τράβηξε πάνω του όλα τα φώτα.

Τώρα που έμαθα τον τρόπο, θα ξανάρθω, ήταν το σχόλιο του μετά την άφιξη του στην Κύπρο, με ένα όρο βέβαια – να μην απαγορευθεί η μεταφορά γκλίτσας στις πτήσεις.

Πηγή: philenews.com

Σχετικά νέα

X
Translate »