ΑΕΚ

Πρώτη ήττα για ΑΕΚ στην ΑΡΕΝΑ από τον Απόλλωνα

Ο Απόλλωνας ήταν δίκαια ο μεγάλος νικητής του πρώτου ντέρμπι της χρονιάς στην ΑΕΚ Αρένα. Οι ποδοσφαιριστές του Σοφρώνη Αυγουστή ήταν καλύτεροι στο μεγάλο διάστημα του ντέρμπι με αντίπαλο την ΑΕΚ, επιστρέφοντας στη Λεμεσό με νίκη 3-1. Οι Παπουλής (4′), Μάγκλιτσα (14′) και Άλεξ Ντα Σίλβα (24′ με πέναλτι) τα γκολ. Μείωσε η ΑΕΚ με τον Ιβάν Τρισκόφσκι στο 27′ με ανάποδο ψαλίδι.
Πρώτη ήττα για την ΑΕΚ στο νέο της “σπίτι” και δεύτερη στο πρωτάθλημα, με τον Απόλλωνα να μπαίνει ξανά στη διεκδίκηση των στόχων του. Για πρώτη φορά η ΑΕΚ πέφτει από την κορυφή στο φετινό πρωτάθλημα.
Εικόνα αγώνα:
Καλύτερο ξεκίνημα δεν φανταζόταν ούτε στα πιο τρελά του όνειρα ο Απόλλωνας. Το να προηγηθεί με τρία γκολ διαφορά επί της πρωτοπόρου ΑΕΚ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο, μας προειδοποιουσε στο τι θα ακολουθούσε στη συνέχεια.
Μέσα σε εννιά λεπτά ο Απόλλωνας κατάφερε να προηγηθεί με δύο γκολ με τους Παπουλή και Μάγκλιτσα. Αρχικά ο αρχηγός της λεμεσιανής ομάδας άνοιξε το σκορ στην ΑΕΚ Αρένα με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Μπεντόγια και εννιά λεπτά μετά ο Μάγκλιτσα εκμεταλλεύτηκε το ολέθριο λάθος στην άμυνα από τον Καταλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μίνιο για το 0-2.
Το έργο της ΑΕΚ δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο, όταν ο Χρίστος Νικολαϊδης σωστά καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα, μετά από τράβηγμα του Μάγκλιτσα από τον Ορτίθ. Ο Άλεξ Ντα Σίλβα σημείωσε το 0-3.
Στο 27′ ήταν σειρά του Βάλε να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα με τον Τρισκόφσκι να σκοράρει με ανάποδο ψαλίδι. Από τον Απόλλωνα διαμαρτυρήθηκαν ότι ο επιθετικός της ΑΕΚ ήταν σε θέση οφσάιντ, όμως το γκολ σωστά μέτρησε αφού η μπάλα κόντραρε στον Σακέτι και άλλαξε πορεία.
Όταν η ΑΕΚ μείωσε, βελτιώθηκε, βρήκε τα πατήματα της, είχε μία ισορροπία στο παιχνίδι της, είχε και δοκάρι με τον Μπόλιεβιτς στο 38′, ο ρυθμός της σταμάτησε όταν φίλοι της ομάδας έριξαν κροτίδα στον Βάλε, με τον Χρίστο Νικολαίδη να διακόπτει για λίγο το παιχνίδι.
Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με πολύ αργό τέμπο, ρυθμός που δεν ευνοούσε την ΑΕΚ κυρίως που ήταν πίσω στο σκορ. Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη ήρθε στο 52′ και ήταν για την ΑΕΚ με το σουτ του Άλβες να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Βάλε.
Ο Απόλλωνας απάντησε αμέσως με σουτ στην κίνηση από τον Πέδρο με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Άλεξ Ντα Σίλβα πήγε να αιφνιδιάσει τον Μίνιο χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο Απόλλωνας έκανε πολύ καλή διαχείριση στο παιχνίδι, με την ΑΕΚ να προσπαθεί για ένα δεύτερο γκολ, όμως αυτό δεν έγινε εφικτό αφού το σουτ του Χαραλάμπους και του Χαραλαμπίδη στη συνέχεια ήταν άστοχα.
Μεγάλη νίκη για τον Απόλλωνα στην ΑΕΚ Αρένα, αφού υποχρέωσε και την ΑΕΚ στην πρώτη της ήττα στην νέα της έδρα.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Μίνιο, Μοϊσοφ, Καταλά, Λαρένα, Ακοράν, Χαραλάμπους, Μπόλιεβιτς, Ορτίθ, Λαμπάν (26′ Άλβες), Εγγλέζου (60′ Εγγλέζου), Τρισκόφσκι

Απόλλων: Βάλε, Πέδρο, Βινίσιους, Ρομπέρζ, Γκόμες, Κυριάκου, Σακέτι, Μπεντόγια (66′ Σαρδινέρο), Ντα Σίλβα (84′ Ρέινολντς), Παπουλής, Μαγκλίτσα (76′ Πίεχ)

 

 

Ιδιάκεθ: “Είμαι ο μοναδικός υπεύθυνος…”

Ανέλαβε την ευθύνη ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ και για την ήττα και για την εμφάνιση. Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του.
Οι δηλώσεις του Ιμανόλ Ιδιάκεθ: 
“Ο Απόλλωνας άξιζε τη νίκη, στο ποδόσφαιρο τα γκολ κάνουν τη διαφορά, όταν είσαι πίσω στο σκορ με τρία γκολ, είναι σχεδόν απίθανο να νικήσεις τον αγώνα. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας, ήταν ένα κακό παιχνίδι. Είμαι ο μοναδικός υπεύθυνος και για την εμφάνιση και για την ήττα. Είναι η πρώτη φορά που πέφτουμε από την κορυφή, είμαστε όμως απογοητευμένοι από την εμφάνιση όχι μόνο από την απώλεια βαθμών. Είχαμε την απουσία του Τέτε και αυτό μας έδωσε προβλήματα στην επίθεση. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο, εγώ είμαι εδώ για να βρίσκω τις λύσεις”.

Πηγή: www.sigmalive.com

sigmalive

Σχετικά νέα

X
Translate »