Business stories

Πρόσφυγας από τη Συρία έκανε επιχείρηση το χαλούμι στο Γιορκσάιρ

Μία πρόσφυγας από τη Συρία έκανε επιχείρηση το χαλούμι στο Γιορκσάιρ. Η Σύρια Ραζάν Αλσούς έφυγε από τη χώρα της που ακόμη βρίσκεται στη δίνη του εμφυλίου, το 2013.
Μαζί με την οικογένειά της μετανάστευσαν στο Γιορκσάιρ του Ηνωμένου Βασιλείου, προσπαθώντας να ξαναχτίσουν εκεί τα χαλάσματα της ζωής τους. Όπως εξηγεί και στο βίντεο η Ραζάν πηγαίνοντας στο Γιορκσάιρ διαπίστωσε γρήγορα ότι η περιοχή παράγει άριστης ποιότητας γάλα, αλλά δεν έβρισκε εύκολα τυρί της αρεσκείας της.
Αυτό της έδωσε το έναυσμα να ξεκινήσει το 2014 μία δική της δουλειά παράγοντας το δικό μας κυπριακό χαλούμι, το οποίο όπως σημειώνεται στο βίντεο, η Βρετανία εισάγει κυρίως από την Κύπρο. Σήμερα η Ραζάν διαθέτει στο Γιορκσάιρ τη δική της μονάδα παραγωγής κυπριακού χαλουμιού «Yorkshire Dama Cheese Company» εργοδοτώντας κυρίως ντόπιους, αλλά και συμπατριώτες της που ακολούθησαν όπως και εκείνη, τον δρόμο της προσφυγιάς.
Το τυρί της Ραζάν έχει φτάσει σήμερα να πωλείται εκτός από το Γιορκσάιρ, στην Κορνουάλη και τη Σκωτία, έχοντας κερδίσει 17 βραβεία.
Δείτε το βίντεο

Σχετικά νέα

X
Translate »