Κοινωνία

Η Λάρνακα βάζει τέλος στα πλαστικά καλαμάκια

Ο Δήμος Λάρνακας στηρίζει το μεγαλεπήβολο έργο της Επιτροπής Εθελοντισμού του Ειδικού Σχολείου «Άγιος Σπυρίδωνας» Λάρνακας, η οποία θα προσπαθήσει να αντικαταστήσει με βιοδιασπώμενα καλαμάκια όλα τα «συμβατικά» πλαστικά καλαμάκια που βρίσκονται στη πόλη. Από σχολεία, εστιατόρια και καφετέριες, έως ξενοδοχεία και σπίτια. Έτσι, μέσα από αυτή την προσπάθεια η  Λάρνακα, καθίσταται η πρώτη πόλη που θα έχει επιτύχει κάτι ανάλογο στη χώρα μας.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας ανέφερε: “Μέσα σε αυτά τα πλαίσια ο Δήμος Λάρνακας, αγκάλιασε και στηρίζει από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια της Επιτροπής Εθελοντισμού του Ειδικού Σχολείου «Άγιος Σπυρίδωνας» Λάρνακας, η οποία θα προσπαθήσει να αντικαταστήσει με βιοδιασπώμενα καλαμάκια όλα τα «συμβατικά» πλαστικά καλαμάκια που βρίσκονται στη πόλη.  Από σχολεία, εστιατόρια και καφετέριες, έως και ξενοδοχεία και σπίτια. Η προσπάθεια των παιδιών του Ειδικού Σχολείου «Άγιος Σπυρίδωνας» μαζί με τις εκπαιδευτικούς τους, είναι άκρως αξιέπαινη ευχή μας είναι να πετύχει και να δώσει το παράδειγμα σε όλους, ούτως ώστε να υιοθετήσουν και να εφαρμόσουν τη δράση αυτή.”  Στη συνέχεια ανέφερε ότι “Η πολύπλευρη αυτή δράση πέραν των άλλων, θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση της Τοπικής Κοινωνίας για την περιβαλλοντική ρύπανση, αναδείξει την εθελοντική προσφορά από τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες και θα αναπτύξει τη συνεργασία μεταξύ Οργανωμένων Συνόλων.”

Στόχοι της προσπάθειας αυτής μεταξύ άλλων είναι:

  • να αυξήσει την ευαισθητοποίηση της Τοπικής Κοινωνίας για την περιβαλλοντική ρύπανση
  • να αναδείξει την εθελοντική προσφορά από τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες
  • να αποτελέσει έμπνευση για παρόμοιες δράσεις
  • να αναπτύξει τη συνεργασία μεταξύ Οργανωμένων Συνόλων
  • να αναδείξει τη Λάρνακα ως την πρώτη πόλη της Κυπριακής Δημοκρατίας που υιοθετεί αυτή τη καλή πρακτική.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως τίτλο της «Η Λάρνακα βάζει τέλος στο πλαστικό καλαμάκι» και εντάσσεται στις δράσεις της Ομάδας Εθελοντισμού του Ειδικού Σχολείου «Άγιος Σπυρίδωνας» «…επειδή νοιάζομαι…δρω».

Την εν λόγω Επιτροπή απαρτίζουν οι: Δρ. Αναστασία Σάββα Γεωργιάδου, Διευθύντρια Ειδικού Σχολείου «Άγιος Σπυρίδωνας» και οι κ.κ. Άντρη Κανάρη και Μαρία Ψιλολύχνου, Υπεύθυνοι Ειδικοί Εκπαιδευτικοί.

Για περισσότερες πληροφορίες : τηλ. 96578414 και 96170710.

Σχετικά νέα

X
Translate »