Αθλητικά Νέα

Πρωτιές για τους Ελβετούς στην πρώτη μέρα του Cyprus Sunshine Cup

Οι Ελβετοί Thomas Litscher (άνδρες) και Linda Indergand (γυναίκες) έδωσαν το ρυθμό στην πρώτη ημέρα του Cyprus Sunshine Cup, το οποίο διεξάγεται για 22η συνεχή χρονιά. Η εναρκτήρια διαδρομή μπορεί να ήταν η μικρότερη του αγώνα, καθώς είχε μήκος μόλις 14.7χλμ, ωστόσο, ήταν άκρως θεαματική καθότι κατηφορική, με εκκίνηση από το εκκλησάκι Μεταμορφώσεως του Σωτήρος πάνω από τα Λεύκαρα, πορεία μέσα στα γραφικά σοκάκια του χωριού και τερματισμό στην Σκαρίνου.

Στους άνδρες, δεύτερος ήταν ο Ελβετός Lars Foster και τρίτος ο Jaroslav Kulhavy, κάτοχος δύο Ολυμπιακών μεταλλίων. Στις γυναίκες, δεύτερη ήταν η Χρυσή και Χάλκινη Ολυμπιονίκης του Ρίο, Anna van der Breggen από την Ολλανδία και τρίτη η περσινή νικήτρια Githa Michiels από το Βέλγιο. Πρώτη Κύπρια στη 17η θέση η Άντρη Χριστοφόρου, πρώτος Κύπριος ο Αντρέας Μιλτιάδης που κατετάγη 29ος, αν και ήταν άτυχος καθώς έφυγε η καδένα του ποδηλάτου του μέσα στη διαδρομή.

Η συνέχεια

Το Cyprus Sunshine Cup συνεχίζεται την Παρασκευή με τη διαδρομή των Λευκάρων, το Σάββατο με τη διαδρομή του Λυθροδρόντα και την Κυριακή με Cross Country στο Μαχαιρά, όπου οποία θα πέσει η αυλαία των «Αυξεντείων», πρώτου, μεγαλύτερου και σημαντικότερου σκέλους του αγώνα, καθώς αξιολογείται στην κορυφαία βαθμίδα Hors Classe της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (UCI). Το Cyprus Sunshine Cup θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, 3 Μαρτίου στην αρχαία Αμαθούντα με Cross Country.

Από τρεις ηπείρους

Την Πέμπτη (21/2) πήραν εκκίνηση 203 ποδηλάτες από 25 χώρες και τρεις ηπείρους, ενώ το Σάββατο (24/2) η διαδρομή του Λυθροδόντα είναι παράλληλα και ο δεύτερος αγώνας του Κυπέλλου Κύπρου στο Mountain Bike, προσελκύοντας επιπλέον 50 ποδηλάτες.

To Cyprus Sunshine Cup διοργανώνεται από την Bikin Cyprus για λογαριασμό της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΚΟΠΟ), υπό την αιγίδα του ΚΟΑ. Μεγάλος χορηγός είναι ο ΚΟΤ. Χορηγός είναι ο ΟΠΑΠ ενώ τον αγώνα οδηγεί με ασφάλεια η BMW του Ομίλου Χαράλαμπος Πηλακούτας. Στηρίζουν ο εξοπλισμός Ballan, τα ποδήλατα Shimano και IDEAL, η ασφαλιστική Atlantic, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Περιοχής Λάρνακας, το τυπογραφείο Kemanes, η Bikin Cyprus Adventures, η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Λάρνακας, η Bolse Vita, η ΕΤΕΑ, ο Δήμος Λευκάρων και το Κοινοτικό Συμβούλιο Λυθροδόντα.

Σύναξη Ολυμπιονικών στην Σκαρίνου

Το βράδυ της Τετάρτης (21/2), στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Περιοχής Λάρνακας, στην Σκαρίνου, αμέσως μετά την καθιερωμένη Τεχνική Συνάντηση, ακολούθησε Pasta Party, όπου οι διαγωνιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να… φορτώσουν υδατάνθρακες, ενόψει της τετραήμερης δοκιμασίας. Την παράσταση έκλεψαν οι ζωντανές συνεντεύξεις των αστέρων που μετέχουν στον αγώνα.

Ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις έγιναν από το Jaroslav Kulhavy, κάτοχο του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου από το Λονδίνο και του αργυρού από το Ρίο, την Anna van der Breggen που κέρδισε και χρυσό και χάλκινο στο Ρίο, την Gunn-Rita Dahle Flesja χρυσής Ολυμπιονίκης της Αθήνας και δέκα φορές παγκόσμιας πρωταθλήτριας, τη νυν παγκόσμιο πρωταθλήτρια στο Mountain Bike Marathon Annika Langvad και τη Νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης Yana Belomoina.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »