Αναπτυξιακά Έργα

Προχωρούν οι διαδικασίες για ανάπτυξη του λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας

Προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες για την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας , διαβεβαιώνει το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων (ΥΜΕΕ).

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Νέα αναβολή για το Λιμάνι Λάρνακας», το Υπουργείο Μεταφορών σημειώνει πως «η διαδικασία προσφορών για την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας προχωρεί κανονικά, αφού χθες το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σχετική Πρόταση που υποβλήθηκε από το ΥΜΕΕ και αύριο αποστέλλονται τα τελικά έγγραφα στον προεπιλεγέντα προσφοροδότη».

«Ως εκ τούτου», αναφέρει, «οι πληροφορίες, όπως αυτές παρατίθενται στο δημοσίευμα, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Επίσης, σημειώνει πως «δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε νομικές επιπλοκές σε ότι αφορά την ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της Μαρίνας της Λάρνακας», προσθέτοντας πως «η νομική γνωμάτευση που είχε ζητηθεί από τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας παραδόθηκε στις 13 Αυγούστου 2018».

Επιπρόσθετα, αναφέρει λήφθηκαν οι απόψεις του Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων και της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού.

Διαβεβαιώνει, τέλος, για ακόμα μία φορά ότι η διαδικασία της προσφοράς του εν λόγω έργου προχωρεί σύμφωνα με τους σχεδιασμούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »