Αναπτυξιακά Έργα

Προς αναζήτηση επενδυτών για παλιό αεροδρόμιο η κυβέρνηση

Την ανάπτυξη του χώρου του παλαιού αεροδρομίου Λάρνακας προωθεί η κυβέρνηση έχοντας κατά νου την εμπειρία των δύο προηγούμενων προσπαθειών που έπεσαν στο κενό.

Η νέα προσπάθεια, η οποία είναι η τρίτη στη σειρά, διαφέρει από τις προηγούμενες επειδή στοχεύει σε περισσότερους από ένα επενδυτές προσφέροντας περισσότερες επιλογές χρήσης του χώρου.

Όπως δήλωσε στη StockWatch o γενικός διευθυντής του υπουργείου μεταφορών Αλέκος Μιχαηλίδης, «επειδή η έκταση του χώρου είναι πολύ μεγάλη, γύρω στις 200.000 τ.μ., προωθείται ο διαχωρισμός του ώστε να καταστεί πιο ελκυστικός σε περισσότερους από ένα στρατηγικούς επενδυτές για διαφορετικές χρήσεις, αφού αποδείχθηκε ότι ένας επενδυτής δεν μπορεί να αναπτύξει τόσο μεγάλη έκταση».

Το διαχωρισμό ανέλαβε η Hermes Airport.

Εξήγησε ότι βρίσκονται στο στάδιο της ετοιμασίας των όρων προσφοράς και πριν το τέλος του χρόνου αναμένεται να βγουν σε προσφορές.

Οι επενδύσεις θα αφορούν κατά κύριο λόγο τον τουριστικό τομέα όπως ξενοδοχείο, συνεδριακό κέντρο, καταστήματα και άλλες παρόμοιες αναπτύξεις.

Στην αντίπερα όχθη ο δήμος Λάρνακας ζητά να έχει λόγο στην ανάπτυξη της περιοχής.

Ο αντιδήμαρχος Λάρνακας Ιάσωνας Ιασωνίδης δήλωσε ότι ο δήμος εδώ και αρκετό καιρό ζητά τη στέγαση στο συγκεκριμένο χώρο μιας σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Για παράδειγμα, όπως είπε, «το πανεπιστήμιο για γαλάζιες σπουδές (βιολογία και αρχαιολογία του βυθού), το οποίο συνάδει με το περιβάλλον, είναι κοντά στις αλυκές και τη θάλασσα και συνδέεται με το οδικό δίκτυο.

Πηγη: www.stockwatch.com.cy

Σχετικά νέα

X
Translate »