Εκπαίδευση

Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων: Πλήττεται το κύρος της ΠΟΕΔ από δημόσιες αντεγκλήσεις

Οι συνεχείς αντιπαραθέσεις ΠΑΔΕΚ και ΑΚΙΔΑ και οι δημόσιες ανακοινώσεις για τη διαδικασία πλήρωσης της θέσης του Ειδικού Γραμματέα της ΠΟΕΔ έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα το κύρος και την εικόνα της Οργάνωσης, αναφέρει σε ανακοίνωση η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων η οποία σημειώνει ότι όλα αυτά γίνονται σε μια περίοδο που επιβάλλεται  η Οργάνωση ενωμένη να δώσει τον κρίσιμο αγώνα για τους συμβασιούχους και αντικαταστάτες συναδέλφους.

Στην ανακοίνωση η Κίνηση αναφέρει ότι αξιωματούχοι της Γραμματείας της ΠΟΕΔ αναλώνονται σε προσωπικές και προεκλογικές αντιπαραθέσεις και καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο “κάθε μορφή σωματικής και λεκτικής βίας”, όπως αναφέρει.

“Η διατήρηση συνεχούς κόντρας και το μπαράζ υποτιμητικών και υβριστικών χαρακτηρισμών, εσωτερικά ή ακόμα χειρότερα με δημόσιες αναρτήσεις πλήττει πρώτα από όλα την ΠΟΕΔ, που δήθεν τόσο κόπτονται για αυτήν. Εμείς θυμίζουμε ότι μετά την 30η Μαΐου, ημέρα που θα διεξαχθούν οι εκλογές της ΠΟΕΔ, υπάρχει και η 31η Μαΐου, ημέρα που η Οργάνωση πρέπει να βγει πιο δυνατή για να συνεχίσει τους αγώνες και τις διεκδικήσεις της”, αναφέρεται.

Παράλληλα η Κίνηση σημειώνει ότι για την πλήρωση της θέσης του Ειδικού Γραμματέα “καμία εμπλοκή δεν είχε στα όποια «παιχνίδια» έχουν διαδραματιστεί στην όλη διαδικασία” και έχει σεβαστεί τις διαδικασίες, τις εισηγήσεις και προτάσεις του οίκου που έχει μισθώσει η ΠΟΕΔ για να εκτελέσει την όλη διαδικασία πλήρωσης της θέσης.

“Είναι πραγματικά λυπηρά και καταδικαστέα όσα ακολούθησαν της πρόσληψης του νέου Ειδικού Γραμματέα, αλλά και τα όσα διαδραματίστηκαν εντός του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης”, προστίθεται.

Καταληκτικά η Κίνηση αναφέρει πως η υπευθυνότητα και η συνέπεια σε θέσεις, αρχές και αξίες είναι στοιχεία που πρέπει να διέπουν τη λειτουργία κάθε οργανωμένου συνόλου και ιδίως μιας διδασκαλικής Κίνησης, προσθέτοντας ότι “δυστυχώς κάποιοι τα έχουν θυσιάσει και αυτά στο βωμό εκλογικών κι άλλων συμφερόντων”.

Σχετικά νέα

X
Translate »