Γενικά

Προβλήματα που επηρεάζουν τον τουρισμό της Λάρνακας συζήτησαν ΕΤΑΠ και Αστυνομικός Διευθυντής

Προβλήματα που επηρεάζουν τον τουρισμό της επαρχίας Λάρνακας συζήτησαν σήμερα αντιπροσωπεία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) και ο Αστυνομικός Διευθυντής της πόλης Χριστάκης Παπαδημητρίου.

Σε δελτίο Τύπου της ΕΤΑΠ αναφέρεται ότι «στη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ντίνος Λευκαρίτης και μέλη του Δ.Σ. συζητήθηκαν προβλήματα που επηρεάζουν την τουριστική βιομηχανία της Περιφέρειας Λάρνακας τα οποία εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Αστυνομίας. Τη σύσκεψη απασχόλησε το χρόνιο πρόβλημα της παράνομης πλανοδιοπώλησης και πρόκλησης ενόχλησης στις παραλίες και όπως διαφάνηκε, για πρώτη ίσως φορά και κατόπιν των σχετικών παραπόνων από την ΕΤΑΠ Λάρνακας και ξενοδόχους των τουριστικών περιοχών, η Αστυνομία προέβη σε σχετικές καταγγελίες ενώ προτίθεται να λάβει περαιτέρω μέτρα».

Συζητήθηκε επίσης «η χαώδης κατάσταση στην λεωφόρο Μακαρίου και σε άλλους δρόμους που χρησιμοποιούν τουρίστες, που προκύπτει λόγω της παράνομης στάθμευσης, καθώς και το θέμα της μεγάλης επικινδυνότητας που προκαλείται στη λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου λόγω της χρήσης της ως «πίστα ταχύτητας» κυρίως από μοτοσυκλέτες».

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας ανέφερε ότι «και τα δύο προβλήματα είναι γνωστά στην Αστυνομία και πως προτίθενται να προβούν σε αυξημένη αστυνόμευση. Αναφορικά με τη Λεωφόρο Μακαρίου, τα δύο μέρη συμφώνησαν ότι θα πρέπει να υπάρξουν σχετικές οδικές ρυθμίσεις από το Τμήμα Δημοσίων Έργων ως μια πιο μόνιμη λύση».

Η αντιπροσωπεία της ΕΤΑΠ Λάρνακας, προστίθεται στο δελτίο Τύπου «αναφέρθηκε και στο κυκλοφοριακό χάος που προκαλείται στον χώρο προσωρινής στάθμευσης έξω από την αίθουσα αφίξεων του Αεροδρομίου Λάρνακας. To πρόβλημα προκύπτει από το γεγονός ότι η διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων δεν έχει νομική εξουσία να λάβει οποιαδήποτε μέτρα και σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση που έχει υπογραφεί, η αστυνόμευση του υπό αναφορά οδικού δικτύου εμπίπτει στη δικαιοδοσία του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας και της Αστυνομίας».

Για το θέμα «έχουν ήδη γίνει διαβήματα προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης χωρίς όμως μέχρι σήμερα να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη».

Η ΕΤΑΠ ζήτησε επίσης «επέκταση του θεσμού της ποδηλατικής αστυνόμευσης και σε τουριστικές περιοχές στην ευρύτερη Λάρνακα, αίτημα το οποίο θα εξεταστεί».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »