Going out

Πρεμιέρα για το “Beauty and the Beast”

Η μεγάλη στιγμή της αναβίωσης μίας από τις πιο κλασικές και μαγευτικές ταινίες της Disney πλησιάζει και το τελικό trailer έρχεται την κατάλληλη στιγμή, για να μας βάλει σε κλίμα Beauty and the Beast.

Tην ενημέρωση χορηγεί η υπηρεσία Λάρνακα e-Business

Η live action κινηματογραφική προσαρμογή του διάσημου γαλλικού παραμυθιού του 16ου αιώνα, Η Πεντάμορφη και το Τέρας, είναι, πιθανότατα, μία από τις πιο πολύ-αναμενόμενες ταινίες ολόκληρης της χρονιάς.

Όλοι όσοι αγαπήσαμε την κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων το 1991, περιμένουμε από αυτό το νέο πρότζεκτ να αναβιώσει τη μοναδική μαγεία της περιόδου της Αναγέννησης της Disney, που τόσο μας έχει λείψει τα τελευταία χρόνια και εκείνοι που απέκτησαν στο μεσοδιάστημα παιδιά, ελπίζουν ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο, ώστε να έχουν την ευκαιρία να τη μοιραστούν μαζί τους.

Ο πήχης, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, είναι πολύ υψηλά για την παραγωγή και όλους τους συντελεστές του νέου Beauty and the Beast. Άλλωστε, μιλάμε για το remake της πρώτης ταινίας κινουμένων σχεδίων στην ιστορία η οποία προτάθηκε για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Κρίνοντας, πάντως, από όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, Bill Condon, δουλεύοντας στο σενάριο των Evan Spiliotopoulos και Stephen Chbosky, αλλά και όλη η ομάδα που δούλεψε στην ταινία, με αιχμή του δόρατος στον ρόλο της Belle την Emma Watson, την αγαπημένη Ερμιόνη των Harry Potter, μοιάζουν να έχουν κάνει καλή δουλειά.

Beauty and the Beast: κλασική Disney μαγεία στο τελικό trailer

Από το trailer είναι εύκολο να αντιληφθούμε ότι η Disney επέλεξε να ακολουθήσει έναν δρόμο τον οποίο γνωρίζει καλύτερα από όλους, τιμώντας την παρακαταθήκη που άφησε ο ιδρυτής της και δίνοντας βάση στη μαγεία των παραμυθιών, το ρομάντζο και γενικά, την υψηλή συναισθηματικότητα.

Έτσι, περιμένουμε την κλασική και χαρακτηριστικά παραμυθένια ατμόσφαιρα της Disney, βγαλμένη από μια άλλη εποχή, ενισχυμένη όμως και με τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών, οι οποίες επιτρέπουν στους αγαπημένους χαρακτήρες του παρελθόντος -τους οποίους υποδύεται, πια, ένα all-star cast- να έρθουν στη ζωή πιο αληθινοί από ποτέ.

Beauty and the Beast – Τελικό Trailer

Το trailer δείχνει με κάθε επισημότητα σχεδόν όλους τους βασικούς χαρακτήρες, δίνοντας περισσότερη έμφαση στην ιστορία της Belle και προσθέτει νέα πλάνα δίπλα στα γνωστά από τα προηγούμενα trailers και την ταινία των 90’s. Σε κάθε ένα από αυτά, η υψηλού επιπέδου κινηματογραφία ξεχωρίζει, ενώ η μουσική δένει το παραμύθι ιδανικά.

Η καινούρια Πεντάμορφη και το Τέρας είναι μια προσαρμογή της κλασικής ιστορίας, η οποία θα κρατά φυσικά όλους τους χαρακτήρες, αλλά θα απευθύνεται προφανώς στο κοινό της εποχής, εκσυγχρονίζοντάς τους. Έτσι, η υπόθεση θα έχει ως ακολούθως:

Η Πεντάμορφη και το Τέρας αφηγείται τη φανταστική ιστορία της Belle, μια έξυπνης, ανεξάρτητης και φυσικά πεντάμορφης γυναίκας, την οποία ένα Τέρας, κρατάει αιχμάλωτη στο κάστρο του, ως αντάλλαγμα για την ελευθερία του πατέρα της, Maurice, ο οποίος κατά λάθος εισήλθε στο κτήμα του.

Το Τέρας βέβαια δεν ήταν πάντα τέρας, αλλά ένας πρίγκιπας που επειδή ήταν λίγο αλαζόνας και υπερόπτης, μια μάγισσα τον καταράστηκε. Το μάγια μπορούν μόνο να σπάσουν με την πραγματική αγάπη και η Belle, ίσως να είναι η μοναδική ευκαιρία του Τέρατος να αγαπήσει και να αγαπηθεί πραγματικά και να επιστρέψει στην αρχική του μορφή. 

Η Belle, ζώντας στο κάστρο, σιγά-σιγά ξεπερνά τους φόβους της, γίνεται φίλη με το μαγεμένο προσωπικό, βλέπει πέρα από την εξωτερική εμφάνιση του Τέρατος και το βοηθά να θυμηθεί την καλή καρδιά και την ευγενική ψυχή του πρίγκιπα που κρύβεται μέσα του. Δυστυχώς, δεν έχουν βλέπουν με τον ίδιο τρόπο τα πράγματα, όλοι οι κάτοικοι της περιοχής και κυρίως, ο μοχθηρός Gaston

Ισορροπία σε λεπτές γραμμές με λαμπερό cast

Ο Condon με βάση τα προηγούμενα teasers και trailers καταλαβαίνουμε ότι έχει διατηρήσει απαράλλαχτους αρκετούς από τους διαλόγους και σκηνές της κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων, ενώ μοιάζει να έχει μείνει πολύ κοντά και στα αρχικά κοστούμια.

Επιπλέον, το Beauty and the Beast του 2017 θα παραμείνει πιστό στο αγαπημένο soundtrack των κινουμένων σχεδίων του 1991 και απλά θα το ενισχύσει με μερικά νέα τραγούδια. Αυτή η λεπτομέρεια είναι σημαντική για τους ρομαντικούς, μιας και το κλασικό animation είχε κερδίσει τα Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού και Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής.

Πάντως, το νέο trailer φανερώνει ότι η παραγωγή δεν έχει διστάσει να κάνει και μερικές ενδιαφέρουσες προσθήκες οι οποίες αποκαλύπτουν λίγα περισσότερα πράγματα για τη ζωή της Belle και να εισάγει μερικούς νέους χαρακτήρες, όπως τον Cadenza.

Η ισορροπία μεταξύ μίας εξ ολοκλήρου αντιγραφής η οποία ίσως προκαλέσει κατηγορίες… ξεπατικώματος και μίας εκ διαμέτρου διαφορετικής προσέγγισης η οποία ίσως ξενίσει το πιστό κοινό της παλιάς ταινίας, δεν είναι εύκολο πράγμα, αλλά ελπίζουμε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα δικαιώσει τις προσπάθειες της ομάδας.

Δίπλα στην υπέροχη Emma Watson, το cast συμπληρώνουν ο μελλοντικός Legion, Dan Stevens, στον ρόλο του Τέρατος, ο Kevin Kline στον ρόλο του πατέρα της Belle, Maurice, ο Ewan McGregor στον ρόλο του συμπαθούς κηροπήγιου Lumiere, ο φανταστικός Stanley Tucci στον ρόλο του νέου χαρακτήρα Maestro Cadenza, η δύο φορές βραβευμένη με Oscar, Emma Thompson στον ρόλο της τσαγιέρας Mrs Potts, ο Sir Ian McKellen που δεν χρειάζεται συστάσεις στον ρόλο του Cogsworth του επιτραπέζιου ρολογιού και ο Luke Evans στον ρόλο του Gaston.

Η Πεντάμορφη και το Τέρας θα κάνει πρεμιέρα στις περισσότερες χώρες του πλανήτη το τριήμερο 15-17 Μαρτίου.

Πηγή: www.pathfinder.gr

Σχετικά νέα

X
Translate »