Δελτία Τύπου

Πραγματοποιήθηκε χθες η εκστρατεία ‘αντι-αφίσας’ στην πόλη μας

Πραγματοποιήθηκε χθες (18/02) η εκστρατεία ‘αντι-αφίσας’  την οποία οργάνωσε η Ομάδα Πρωτοβουλίας και Ανάπτυξης Λάρνακας (Ο.Π.Α.ΛΑ), σε συνεργασία με το 23ο Σύστημα Ελλήνων Ναυτοπροσκόπων και τον Δήμο Λάρνακας. Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, χαιρετώντας την πρωτοβουλία αυτή είπε:

«Αυτό είναι ένα θέμα συνείδησης, νοοτροπία και κουλτούρας. Είναι μια συμβολική ενέργεια. Πρέπει να σεβόμαστε την πόλη μας, και την δουλειά καλλιτεχνών όπως έγινε στην στοά που κάποιοι ανεγκέφαλοι πήγαν και ρίξαν μπογιάδες και θέλαν σε μια νύκτα να την καταστρέψουν. Μνημεία όπως εκείνο του Κίμωνα που είναι ιστορικά για την πόλη μας, που είναι με αυτοκόλλητα χωρίς σεβασμό ούτε στον πολιτισμό μας ούτε στην κουλτούρα μας. Θα συγχαρώ την ομάδα για την πρωτοβουλία τους και όλους εσάς που Κυριακή ημέρα είσαστε εδώ, και ζητώ να βοηθήσουμε όλοι μαζί να αλλάξει η νοοτροπία των δημοτών μας».

Καθαρίστικαν πολλά αυτοκόλλητα και αφίσες από τις οδούς Ζήνωνος Κιτιέως, Ερμού, Ευανθίας Πιερίδου, Πλατείες Παλλάς και Κάστρου, Λεωφόρο Αθηνών, και αλλού. Ο Πρόεδρος της Ο.Π.Α.ΛΑ Δρ. Μάριος Κυριαζής είπε:

«Όταν βλέπουμε μια ασχήμια ή ένα λάθος και δεν ενεργήσουμε εμείς για να διορθωθεί τότε είμαστε και εμείς φταίχτες. Πρέπει εμείς να δράσουμε πρακτικά και να συνεργαστούμε με τις Αρχές για να λυθεί το πρόβλημα».

Στην εκστρατεία αυτή παρευρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Ιάσωνας Ιασωνίδης, μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Λακκοτρύπη ο οποίος συντόνισε την παρουσία των προσκόπων και την βοήθεια του Δήμου. Πολλοί δημότες καθώς και ξένοι σχολίασαν θετικά την ενέργεια αυτή, και αυθόρμητα λάβαν μέρος στον καθαρισμό.

Σχετικά νέα

X
Translate »