Αθλητικά Νέα

Πραγματοποιήθηκε το #BeActive Night

Το βράδυ του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου 2018, στην Πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα και ταυτόχρονα με το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα με άλλες 32 χώρες που συμμετέχουν στην 4η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού πραγματοποιήθηκε το #BeActive Night, το οποίο στην Κύπρο γνώρισε μεγάλη επιτυχία τόσο για τη μεγάλη συμμετοχής των πολιτών όσο και των πολλαπλών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν.

 

 Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka πιο κάτω κάντε κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Την εκδήλωση, που διοργάνωσε η SAS Sports σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας, άνοιξε με ομιλία του ο Δήμαρχος της πόλης, Ανδρέας Βύρας, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους περισσότερους από 4000 χιλιάδες ντόπιους και τουρίστες που βρέθηκαν στην πλατεία Ευρώπης, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα να φιλοξενεί η πόλη της Λάρνακας, μια τόσο μεγάλη και σημαντική Πανευρωπαϊκή εκδήλωση όπως το #BeActive Night.

Χαιρετισμό απηύθυνε η επίσημη προσκεκλημένη της εκδήλωσης κ. Θέμιδα Χριστοφίδου, Γενική Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, η οποία τόνισε τη σημασία θεσμοθέτησης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μέτρο αλλαγής της κουλτούρας των ευρωπαίων πολιτών με την ενασχόληση τους με κάθε μορφή φυσικής δραστηριότητας.  Δήλωσε δε, υπερήφανη που η χώρα μας συμμετέχει και πρωτοπορεί σε μια τόσο μεγάλης εμβέλειας εκστρατεία.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, κ. Κλεάνθης Γεωργιάδης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Λάρνακας για τη φιλοξενία της εκδήλωσης, και επισήμανε πως η 4η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού αλλά και η φετινή καινοτόμος δράση #BeActive Night, είναι μια ευκαιρία για όλους τους συμμετέχοντες να βρουν το άθλημα που τους ταιριάζει και να συνεχίσουν να αθλούνται σε καθημερινή βάση.

Η κ. Κάλλη Χατζηιωσήφ, Δια Βίου Πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, τόνισε πως ολοκληρώνεται την Κυριακή η 4η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού έχοντας γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στην Κύπρο, καθώς συγκαταλέγεται στις χώρες με τις περισσότερες δράσεις και συμμετοχές σε αναλογία πληθυσμού και έδωσε το μήνυμα #BeActive σήμερα και κάθε μέρα!

Το #ΒeActive Night άρχισε στις 13:00 και ολοκληρώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα. Η αρχή έγινε με το Beach Tennis και το πρόγραμμα έκλεισε με το 2ο Μαραθώνιο Fitness.

Της εκκίνησης των δρομικών αγώνων προηγήθηκε ο μεγάλος ποδηλατικός γύρος της Λάρνακας με 100 περίπου ποδηλάτες να ξεκινούν εντυπωσιακά από την αφετηρία.  Οι δρομικοί αγώνες στη συνέχεια, συμπεριλάμβαναν το δρόμο 5 χιλιομέτρων, το παιδικό αγώνα 1000 μέτρων, το περπάτημα 1000 μέτρων για παιδιά και ενήλικες, αλλά και το συμμετοχικό αγώνα 1000 μέτρων για παιδιά με ειδικές ικανότητες. Στους δρομικούς αγώνες συμμετείχαν πέραν των 300 δρομέων.

Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε και για τις υπόλοιπες δράσεις που φιλοξενήθηκαν στην Πλατεία Ευρώπης στις Φοινικούδες. Τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αθλητικές επιδείξεις, αλλά και να γνωρίσουν αθλήματα όπως ενόργανη και ρυθμική γυμναστική, πολεμικές τέχνες, ξιφασκία, καλαθόσφαιρα, αντισφαίριση και επιτραπέζια αντισφαίριση.

Το να είσαι σωματικά δραστήριος λοιπόν, είναι ευκολότερο από ό, τι ακούγεται και το αποδείξαμε, καθ’ όλη τη διάρκεια του #BeActive Night αλλά και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού που άρχισε στις 23 και ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου 2018.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »