Εκπαίδευση

Πραγματοποιήθηκε στην Τεχνική Σχολή Λάρνακας ο 5ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων Euro Skills Cyprus 2018

Πραγματοποιήθηκε στην Τεχνική Σχολή Λάρνακας ο 5ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων Euro Skills Cyprus 2018 για το επάγγελμα τραπεζοκομίας, τον οποίο διοργανώνει το Κέντρο Παραγωγικότητας κάθε δύο χρόνια σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στόχος αλλά και προοπτική του διαγωνισμού είναι η συμμετοχή της Κύπρου στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Euroskills 2018», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2018 στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 26 άτομα από 17 μέχρι 25 ετών, συμπεριλαμβανομένου μαθητών/τριών των Τεχνικών Σχολών της Κύπρου και άτομα από την Βιομηχανία.

Στον τελικό συμμετείχαν 5 μαθητές/τριες από Τεχνικές Σχολή της Λευκωσίας, Λάρνακας, Πάφου και Λεμεσού. Οι κριτές που ήταν αξιόλογοι επαγγελματίες τραπεζοκόμοι, αρχισερβιτόροι, εστίαρχοι και διευθυντές ξενοδοχείων, έλαβαν υπόψη μεταξύ άλλων, την προσωπική υγιεινή των συμμετεχόντων, την προσωπικότητά και την ικανότητες επικοινωνίας. Νικητής του διαγωνισμού ήταν ο Δημήτρης Φλεριανός, , 2ο θέση έλαβε ο Γιάννης Κυριάκου από την Τεχνική Σχολή Λάρνακας, 3η θέση η Αναστασία Σιμονιάν από την Α΄ Τεχνική Σχολή Λευκωσίας, 4η θέση η Μαρίνα Μεσημέρη από την Τεχνική Σχολή Λεμεσού, και 5η θέση πήρε ο Κριστιάν Τοτόροβ από την Τεχνική Σχολή Πάφου.

Σχετικά νέα

X
Translate »