Όμορφα της Πόλης

Πραγματοποιήθηκαν και φέτος τα Ανθεστήρια στην πόλη μας! Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό

Γέμισαν με λουλούδια, χρώματα κι αρώματα της άνοιξης οι Φοινικούδες, χθες που αναβίωσαν τα Ανθεστήρια, με μια εντυπωσιακή παρέλαση 43 αρμάτων που καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που είχε συνωστιστεί στην παραλιακή λεωφόρο της Λάρνακας.

Η πανάρχαια αυτή γιορτή της άνοιξης που έχει περάσει δια μέσω των αιώνων κι έχει φτάσει μέχρι σήμερα, κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον της πόλης μας. 

Στις  6 χθες το απόγευμα ξεκίνησε η παρέλαση, κατά μήκος των Φοινικούδων, από την Μαρίνα μέχρι το επιβλητικό Μεσαιωνικό Κάστρο  με Οργανωμένοι σύνολα, σχολεία, νηπιαγωγεία, ιδιωτικούς φορείς και ανθοπωλεία να παρουσιάζουν θέματα της επικαιρότητας και της άνοιξης,  και κρίθηκαν από τους είκοσι κριτές που κλήθηκαν να βραβεύσουν τις τρείς καλύτερες παρουσίες.

Στο τέλος της διαδρομής στήθηκε μεγάλο ξεφάντωμα με σχολές χορούς και ωδεία να τιμούν τα Ανθεστήρια Λάρνακας. Στόχος του Δήμου ανέφερε στον χαιρετιμό του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, είναι να επενδύσει και να ενισχύσει τη γιορτή αυτή που έχει τόσο αγαπηθεί από τον κόσμο και για το λόγο αυτό έχει δοθεί μικρή αύξηση στον προϋπολογισμό, στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου.

Σχετικά νέα

X
Translate »