Breaking News

Περιβάλλον

«Πράσινο» υπουργικού για φωτοβολταϊκά στα σχολεία

Την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα δημόσια σχολεία αποφάσισε κατά τη σημερινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως ανακοίνωσαν μετά το πέρας της συνεδρίας οι Υπουργοί Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης και Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης ανέφερε: «Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα πρόταση, την οποία επεξεργάστηκαν από κοινού το Υπουργείο Ενέργειας και το Υπουργείο Παιδείας για εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων στα σχολεία. Το σχέδιο αφορά την εγκατάσταση από 5,2 έως και 20 Κιλοβάτ σε δημόσια σχολεία και φορέας υλοποίησης είναι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το οποίο θα έχει την ευθύνη για την επιλογή των προμηθευτών και ό,τι άλλο χρειάζεται για την εγκατάσταση των φωτοβολταικών. Είναι μια σημαντική κίνηση που φέρνει την πράσινη ενέργεια στα δημόσια σχολεία. Τα δημόσια σχολεία είναι ένα ιδεατό περιβάλλον γιατί εργάζονται κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπου υπάρχει παραγωγή ηλιακής ενέργειας και ευελπιστούμε να δούμε και άλλες παρόμοιες ιδέες από κοινού με το Υπουργείο Παιδείας για να αυξήσουμε την εισαγωγή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην εγχώρια κατανάλωση.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής δήλωσε: «Όλα τα σχολεία, των οποίων οι στέγες είναι κατάλληλες για εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων, θα αξιοποιηθούν. Πρόκειται για τριψήφιο αριθμό ο οποίος θα προσδιοριστεί επακριβώς στη συνέχεια. Είμαστε σε προχωρημένες διαβουλεύσεις με τη νομική υπηρεσία και με την ελεγκτική υπηρεσία καθώς και με τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και την ΑΗΚ. Έχουμε φτάσει κοντά σε συμφωνία την οποία επεξεργαζόμαστε, ούτως ώστε να αναληφθεί εκ μέρους της ΑΗΚ η εγκατάσταση των φωτοβολταικών συστημάτων αφού ακολουθηθούν οι νενομισμένες διαδικασίες, να μην προκύψει κόστος για το ίδιο το Υπουργείο και να καρπωθούμε μέσα από την απόσβεση τους πόρους που θα προκύψουν μέσα από την εξοικονόμηση ενέργειας. Ασφαλώς, τα οφέλη αυτής της πολιτικής είναι πολυδιάστατα αφού για εμάς στο Υπουργείο θα αξιοποιηθεί αυτή η πολιτική και για σκοπούς περιβαλλοντική εκπαίδευσης.

Πηγή:

Σχετικά νέα

X
Translate »