Επιχειρήσεις

Που πετούν τα …κυπριακά φτερά

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, συγκεκριμένα ελληνικά νησιά, Αγία Πετρούπολη και Τελ Αβιβ είναι οι αγαπημένοι προορισμοί των κυπριακών αεροπορικών εταιρειών. Μεσούσης της χειμερινής σεζόν, οι αεροπορικές εταιρείες  της Κύπρου, με μειωμένο πρόγραμμα πτήσεων,  προετοιμάζονται για το νέο τους πτητικό πρόγραμμα εν όψει καλοκαιριού.

 Το InBusinessNews παρουσιάζει τους υφιστάμενους προορισμούς των τριών κυπριακών αεροπορικών εταιρειών, Cyprus Airways, Cobalt Air και Tus Airways,
καθώς επίσης και τα σχέδια τους για τους προορισμούς, στους οποίους μελετούν να πετάξουν από την Άνοιξη και μετά.

Cyprus Airways 

Μετρώντας μόλις μερικούς μήνες στους κυπριακούς αιθέρες, οι νέες Κυπριακές Αερογραμμές επιχειρούν να μπουν δυναμικά και το ερχόμενο καλοκαίρι στην αγορά των αεροπορικών μεταφορών. Η εταιρεία ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία της την 1η Ιουνίου 2017, πραγματοποιώντας πτήσεις σε Ηράκλειο, Ρόδο, Τελ Αβίβ και Αγία Πετρούπολη.
Στο παρόν στάδιο, λόγω και της χειμερινής περιόδου οι νέες Κυπριακές Αερογραμμές πετούν προς  Τελ Αβίβ και Αγία Πετρούπολη.
Σε ότι αφορά το καλοκαίρι του 2018, η εταιρεία προγραμματίζει να ενισχύσει σημαντικά την γκάμα των προορισμών, προς τους οποίους θα πραγματοποιεί πτήσεις. Βάσει των σχεδιασμών, η εταιρεία θα πετά προς Αθήνα, Βερόνα, Πράγα, Ζυρίχη, Μόναχο, Στουτγκάρδη, Τελ Αβίβ, Αγία Πετρούπολη και Βηρυτό.

Cobalt Air

Ενισχυμένο πρόγραμμα πτήσεων και προορισμών για το καλοκαίρι προετοιμάζει και η Cobalt Air.  Τα δρομολόγια που πραγματοποιούνται την τρέχουσα περίοδο είναι από Λάρνακα προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Παρίσι, Δουβλίνο, Τελ Αβίβ, Βηρυτό, Μαδρίτη και από Πάφο προς Αθήνα και Μόσχα.

Βάσει των σχεδιασμών της εταιρείας, από τις 20 Δεκεμβρίου θα αρχίσουν πτήσεις από Λάρνακα προς Φρανκφούρτη.

Από τις 26 Μαρτίου 2018 θα αρχίσουν πτήσεις από Λάρνακα προς Ζυρίχη, ενώ από τις 27 Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι πτήσεις τις εταιρείας από Λάρνακα προς Κοπεγχάγη.  Λίγες μέρες μετά και πιο συγκεκριμένα στις 3 Μαΐου, η Cobalt προγραμματίζει την έναρξη πτήσεων από Λάρνακα προς Γενεύη και από τις 3 Ιουνίου θα αρχίσουν πτήσεις από Λάρνακα προς Μύκονο.

Εκκρεμούν, ακόμη οι ανακοινώσεις της εταιρείας για το δρομολόγιο Λάρνακα – Χανιά, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της Cobalt, στις πτήσεις θα προστεθούν σε κάποια φάση και δρομολόγια προς τη Μέση Ανατολή.
TUS Airways

Σχετικά μεγάλη η γκάμα των προορισμών της επίσης κυπριακής εταιρείας TUS Airways. Την τρέχουσα, χειμερινή περίοδο, η TUS πραγματοποιεί πτήσεις από τη Λάρνακα προς τη Ρώμη, της Αθήνα, την Αλεξανδρούπολη, την Πάτρα, τη σκιάθο, την Κω, τη Ρόδο και το Τελ Αβίβ.

Η εταιρεία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει το πρόγραμμα της για το καλοκαίρι του 2018.

Πηγή:

Σχετικά νέα

X
Translate »