Εκπαίδευση

ΠΟΕΔ:Απαράδεκτο το καθεστώς εργοδότησης στα ολοήμερα σχολεία

Το καθεστώς εργοδότησης στα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία (ΠΟΣ) είναι απαράδεκτο, σύμφωνα με την ΠΟΕΔ, η οποία ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να αρχίσει διάλογος για επίλυση των εκπαιδευτικών και εργασιακών ζητημάτων.
Σε γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος της οργάνωσης των δασκάλων, Φίλιος Φυλακτού, σημειώνει ότι η ΠΟΕΔ έχει ταχθεί και τάσσεται κάθετα ενάντια στην αγορά υπηρεσιών για τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία και δηλώνει πανέτοιμη να καταθέσει τις αξιώσεις, τις απόψεις και τις θέσεις της για την επίλυση όλων εκπαιδευτικών και εργασιακών ζητημάτων που ταλανίζουν τα ΠΟΣ τα τελευταία χρόνια.
«Η λειτουργία των ΠΟΣ, το καθεστώς εργοδότησης και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τον θεσμό αυτό που η κοινωνία έχει ανάγκη να συνεχίσει όχι απλώς να λειτουργεί αλλά και να αναβαθμιστεί ποιοτικά, επιβάλλεται να αποτελέσει χωρίς άλλη καθυστέρηση αντικείμενο εντατικού, εις βάθος και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης διαλόγου ανάμεσα στους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς», τονίζει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ.
Καλεί τον Υπουργό Παιδείας «να υλοποιήσει χωρίς οποιαδήποτε χρονοτριβή την εισήγησή του για έναρξη διαλόγου αξιοποιώντας τις καλές προθέσεις όλων, για να εξευρεθούν οι σωστές και δίκαιες εκπαιδευτικές και εργασιακές λύσεις που θα αποκλιμακώσουν αφενός τις εντάσεις που προδιαγράφονται, αφετέρου θα συμβάλουν στην ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση της λειτουργίας των Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων».
Την ίδια ώρα ο κ. Φυλακτού διευκρινίζει ότι η ΠΟΕΔ δεν έχει καμία σχέση με την απεργία που εξαγγέλθηκε σχετικά με τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία, αλλά σχετίζεται με τις συντεχνίες που εκπροσωπούν αδιόριστους εκπαιδευτικούς που εργοδοτούνται στα Απογευματινά Προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας.
Διευκρινίζει ακόμα ότι τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία δεν θα λειτουργήσουν τις μέρες που οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί θα απεργούν, αφού αυτοί αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων σε αυτά.
Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »