Breaking News

Εκπαίδευση

Πληροφορίες για τη β΄και γ΄κατανομή θέσεων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Πληροφορίες δίνει το Πανεπιστήμιο Κύπρου αναφορικά με τη διεκδίκηση θέσης με τη β’ και γ’ κατανομή μέσω των Παγκύπριων Εξετάσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι «η υποβολή αιτήσεων για τη Β’ κατανομή από υποψηφίους που παρακάθισαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις του 2017 και είναι έτοιμοι να φοιτήσουν το Σεπτέμβριο του 2017 θα γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ucy.ac.cy/pub_seatallocationcy  από την Τετάρτη,  5 Ιουλίου 2017 μέχρι και την Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017».

Προσθέτει ότι οι πιο πάνω υποψήφιοι, θα υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση με νέες επιλογές, νοουμένου ότι τα μαθήματα στα οποία έχουν παρακαθίσει εμπίπτουν στο επιστημονικό πεδίο του προγράμματος που επιλέγουν.

Απαραίτητη είναι η σάρωση πολιτικής ταυτότητας ή διαβατηρίου (όπως είχε δηλωθεί στο μηχανογραφικό δελτίο του Υπουργείου Παιδείας).
Για τη διεκδίκηση θέσεων με τη β΄ κατανομή από στρατιώτες δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν και οι στρατιώτες, οι οποίοι αναμένεται να ολοκληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία το Σεπτέμβριο του 2017 και είναι έτοιμοι να φοιτήσουν το Σεπτέμβριο του 2017 και έχουν παρακαθίσει στις Παγκύπριες Εξετάσεις του 2015 ή του 2016.

Απαραίτητη είναι η σάρωση βεβαίωσης με την ημερομηνία κατάταξής τους (ΕΣΣΟ) από την Εθνική Φρουρά ή Βεβαίωση Απόλυσης ή Βεβαίωση Αναμενόμενης Απόλυσης, το Δελτίο Βαθμολογίας Παγκυπρίων Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, πολιτική ταυτότητα ή διαβατηρίου (όπως είχε δηλωθεί στο μηχανογραφικό δελτίο του Υπουργείου Παιδείας)

Οι πιο πάνω υποψήφιοι, θα υποβάλουν ξεχωριστή αίτηση ηλεκτρονικά  με νέες επιλογές στη διεύθυνση ucy.ac.cy/pub_seatallocationcy από την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 μέχρι και την Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017.

Τα αποτελέσματα της β΄ Κατανομής αναμένεται να ανακοινωθούν πριν το τέλος Ιουλίου 2017.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως για τη β΄ και γ΄ κατανομή θέσεων δεν ισχύει η πρόνοια για το ποσοστό των υπεράριθμων θέσεων από τις Δημόσιες Τεχνικές Σχολές (ποσοστό 10%) και τα Δημόσια Εσπερινά Γυμνάσια και Λύκεια (ποσοστό 3%), με τουλάχιστο το 70% του Γενικού Βαθμού Κατάταξης. Οι πιο πάνω υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση με τις κανονικές βαθμολογίες.

Αναφορικά με τη διεκδίκηση θέσεων με τη γ΄ κατανομή, οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου «Αίτηση για συμμετοχή στην Γ’ Κατανομή», γύρω στα τέλη Αυγούστου, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για εισδοχή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Ελλάδος.

Δικαίωμα συμμετοχής στην Γ’ Κατανομή θα έχουν μόνο όσοι συμμετείχαν στη Β’ Κατανομή θέσεων τον Ιούλιο 2017.

Οι πιο πάνω υποψήφιοι, θα υποβάλουν εκ νέου αίτηση συμμετοχής για Γ’ κατανομή ηλεκτρονικά βάσει των επιλογών της Β΄ κατανομής,  στη διεύθυνση ucy.ac.cy/pub_seatallocationcy  περί τα τέλη Αυγούστου.

Επισημαίνεται πως, όσοι υποψήφιοι βελτιώσουν τη θέση τους μέσα από τις πιο πάνω Κατανομές, θα απωλέσουν αυτόματα την προηγούμενη θέση που είχαν εξασφαλίσει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σε αντίθετη περίπτωση, εάν έχουν εξασφαλίσει θέση με την Α’ κατανομή αλλά δεν βελτίωσαν τη θέση τους με τις πιο πάνω κατανομές, τότε θα διατηρήσουν τη θέση τους νοουμένου ότι την έχουν κρατήσει.

Για οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν με το Γραφείο Εξυπηρέτησης της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας στο τηλ. : 22 89 4021 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ustudies@ucy.ac.cy, ή στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας στη διεύθυνση www.ucy.ac.cy/fmweb.

Σχετικά νέα

X
Translate »