Οικονομία

“Πιάνει” δουλειά η τριμελής ερευνητική επιτροπή για τον Συνεργατισμό

Tην τριμελή επιτροπή η οποία θα ερευνήσει και θα διακριβώσει όλα τα γεγονότα τα οποία σχετίζονται με την κατάσταση στην οποία περιήλθε το Συνεργατικό Πιστωτικό σύστημα στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής ορίζεται ο Γεώργιος Αρέστης, πρώην Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κύπρου, τέως Δικαστής στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, και νυν Δικαστής στο Διεθνές Δικαστήριο του Κατάρ.

Μέλη ο Γεώργιος Χαραλάμπους, οικονομολόγος πρώην Υποδιευθυντής του Τμήματος Οικονομικών Μελετών της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, πρώην Ανώτερος Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου, πρώην Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Αναπτύξεως και πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και ο Γιώργος Γεωργίου, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank Κύπρου, πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου και του Εργοδοτικού Συνδέσμου Τραπεζών.

.

Με βάση τις πρόνοιες της νομοθεσίας, η Επιτροπή έχει εξουσία να καλεί οποιουσδήποτε εμπειρογνώμονες οι οποίοι να την συμβουλεύουν σε οποιαδήποτε θέματα της ειδικότητας τους.

Εντός των επόμενων ημερών, θα δημοσιευτούν στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας λεπτομέρειες με τους όρους εντολής ως προς τα υπό διερεύνηση από την Επιτροπή θέματα.

Θα επιβάλλεται επίσης χρονικός περιορισμός σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο την οποία θα καλύψει η Έρευνα , οπότε θα επαφίεται στην Επιτροπή να κρίνει το βάθος χρόνου και την χρονική περίοδο της έρευνας η οποία απαιτείται, ανάλογα με τα γεγονότα και την πορεία της Έρευνας.

Η Επιτροπή θα καλείται όπως υποβάλει την αιτιολογημένη έκθεση της εντός της προθεσμίας που τάσσει ο Νόμος, ήτοι εντός 3 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης του Διατάγματος, επιφυλασσομένης της δυνατότητας παράτασης, αν καταδειχθεί ανάγκη, για ακόμα 3 μήνες.

Πηγή: alphanewslive

Σχετικά νέα

X
Translate »