Αθλητικά Νέα

Περήφανη ξανά η Αραδίππου! – Πρωταθλητές στους U16 (pics&vids)

Την κατάκτηση του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Παίδων Κ16 πανηγυρίζει από το απόγευμα της Κυριακής (06/05) η Ομόνοια Αραδίππου.

Διαβάστε επίσης: Πρωτάθλημα U16: Πρωταθλητές τα «Περιστέρια»! (pics)

Επιμέλεια: Τάσος Θεοδώρου

Mετά από μια δύσκολη χρονιά για όλο το οικοδόμημα των Ακαδημιών των «Περιστεριών», τα παιδιά των U16 κατάφεραν τελικά να κατακτήσουν το πρωτάθλημα στην κατηγορία τους και να επαναφέρουν την περηφάνεια στις τάξεις του συλλόγου.

Η μάχη αυτή κρίθηκε κυριολεχτικά την τελυταία στιγμή και έχει τους δικούς της πρωταγωνιστές.

Aναλυτικά όσα ανέφεραν στο Balla:

Mάριος Ιωάννου – Προπονητής

«Ανέλαβα την ομάδα το 2016 και αυτή ήταν η δεύτερη χρονιά με εμένα στα αποδυτήρια. Ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά για εμάς, σιγά-σιγά δουλέψαμε, θέσαμε πρωταγωνιστικούς στόχους στην πορεία. Πίστεψα στο ταλέντο των ποδοσφαιριστών μου και όλω οι προσπάθεις μας στο τέλος απέδωσαν καρπούς».

«Θεωρώ ότι η μείωση της στρατιωτικής θητείας θα βοηθήσει στην ανέλιξη των νεαρών ταλέντων».

«Προσπάθησα να ανατρέψω νοοτροπίες και αντιλήψεις, κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου εύκολο για κάθε ανθρώπο. Φέραμε όλους τους γονείς κοντά στην ομάδα. Τους ευχαριστώ επ’ ευκαρίας για την συνεργασία και την στήριξη που παρείχαν στο έργο μου και τους θέλουμε να συνεχίσουν να είναι κοντά μας».

«Τις στιγμές αυτές τα παιδιά παίρνει να τις ζουν και να τις απολαύνουν. Το ποδόσφαιρο όμως απαιτεί δύσκολη δουλειά και αφοσίωση, καθώς αποτελεί ένα δύσβατο δρόμο για κάθε ποδοσφαιριστή».

«Την επόμενη σεζόν θα είναι πολύ πιο απαιτητικές οι αγωνιστικές καθώς θα κληθούμε να παίξουμε σε επίπεδο U19, τρία χρόνια μικρότεροι από την ηλικία αυτών των παιδιών».

«Με σωστή δουλειά και σωστή καθοδήγηση είμαι πραγματικά πεποισμένος ότι κάποτε κάποια από αυτά τα παιδιά θα βρεθούν σίγουρα στην πρώτη ομάδα».

«Υπήρχε κατά την φετινή περίοδο μεγάλος ανταγωνισμός με άλλες τέσσερις ομάδες και πρέπει να πούμε ότι ήταν πάρα πολύ καλά οργανωμένες και στελεχωμένες με την δουλειά που έκαναν οι υπόλοιποι συνάδελφοι να είναι εξαιρετική».

Στέλιος Κωνσταντίνου – Αρχηγός , Στράικερ (25 γκολ στους U16 και 5 στους U19)

«Ξεκινήσαμε από την αρχή, χωρίς να είμαστε πλήρης σαν ομάδα και θέσαμε ως στόχο το καλύτερο δυνατό. Στην συνέχεια είδαμε ότι μπορέσαμε να ανεβούμε ψηλά στο πρωτάθλημα και προσπαθήσαμε μετά από αρκετούς αγώνες να κατακτήσουμε την πρώτη θέση και στην χειρότερη περίπτωση την δεύτερη».

«Ήταν όλοι το άγχος. Όσο αδύνατοι κι αν ήταν οι αντίπαλοι μας, έπρεπε να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για να πάρουμε τα καλύτερα σκορ».

«Ως αντίπαλος η ακαδημία της Liverpool μας δημιουργούσε κάποιο φόβο, όμως εμείς ξέραμε μέσα μας ότι αυτό που ξέρουμε θα το παίξουμε και νιώθαμε από το πρώτο λεπτό ότι εμείς έπρεπε να είμαστε οι νικητές».

«Επ’ ευκαιρίας πρέπει να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στον προπονητή μας, αλλά και στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας που από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο, ήταν δίπλα μας σε όλες τις αγωνιστικές».

«Ως ομάδα ξεκινήσαμε να χτίζουμε την πορεία μας από πέρσι και φέτος καταφέραμε να πάρουμε το πρώτο μας τρόπαιο».

«Αναμένουμε να μάθουμε αν θα μείνει μαζί μας ο ίδιος προπονητής, αλλά εμείς ξέρουμε ότι όπως και φέτος, όπως και πέρσι οι στόχοι παραμένουν ψηλοί για το καλό τόσο εμάς, όσο και της ομάδας».

«Αφιερώνουμε την επιτυχία μας σε όσους ήταν κοντά μας, αλλά και όσους μας στήριξαν από έξω».

Ανδρέας Σιήκκης – 10άρι 

«Είχαμε δυσκολίες στην αρχή επειδή δεν είχαμε αρκετούς παίχτες στην ομάδα. Ξεκινήσαμε όμως πολύ καλα τη σεζόν, ήρθε η ήττα από την ΠΑΕΕΚ που λετούργησε σαν ξυπνητήρι. Ο προπονητής μας είπε ότι αν καταφέρουμε να πάμε με ένα σερί νικών μέχρι το ντέρμπι με την Λίβερπουλ, θα μπορούσαμε να ελπίζουμε για το πρωτάθλημα. Πιστέψαμε στον στόχο μας. Νικήσαμε το ντέρμπι αυτό και από εκεί πέρα, η σεζόν κύλησε ιδανικά».

«Η ψυχολογία μας έπεσε αρκετά μετά την ήττα από την ΠΑΕΕΚ και από εκείνο το παιχνίδι, βάλαμε ένα στόχο να κάνουμε ένα σερί νικών γιατί μόνο έτσι θα παίρναμε αυτό τον τίτλο».

«Χρωστούμε αρκετά στον προπονητή μας, με τη σωστή καθοδήγηση που μας έδωσε και με την ψυχολογική στήριξη που μας παρείχε καταφέραμε να ανεβαίνουμε σε κάθε αγώνα».

«Από την επόμενη σεζόν το πιο πιθανόν είναι να παραμείνουμε όλοι στην ομάδα και ο προπονητής μας πιστεύω. Ο στόχος μας είναι να είμαστε πιο πολύ ανταγωνιστικοί προς τις άλλες ομάδες γιατί νομίζω θα παίζουμε με τους U19».

«Η πρώτη ομάδα φέτος εξεκίνησε με ένα στόχο να αποφύγει τον υποβιβασμό, αλλά στην πορεία με τις πολλές νίκες που κάναμε, πιστέψαμε όπως και οι ποδοσφαιριστές του Σατσιά, ότι θα καταφέρναμε την άνοδο, αλλά μετά πέσαμε βαθμολογικά στον πίνακα και μετά οι στόχοι άλλαξαν».

Γεώργιος Χατζηματθαίος – Πρόεδρος Συλλόγου

Το ρόστερ των πρωταθλητών

Ευαγγέλου Γιώργος – 21

Σιήκκης Ανδρέας – 17

Παναγιώτου Κωνσταντίνος – 7

Σκλάβος Ανδρέας – 11

Μαμμάτσιος Μάριος – 8

Κωνσταντίνου Στέλιος – 12

Μελάς Χάρης – 4

Σακκάς Γαβριήλ (Τ) – 23

Ευαγγέλου Ε. Γιώργος – 2

Γεωργίου Δημήτρης – 9

Γρηγορίου Παναγιώτης – 15

Πούρτζιαλης Πιέρος – 14

Κυπρίδημος Κυπριανός – 10

Σταύρου Κυριάκος – 16

Παπαμιχαήλ Παναγιώτης – 5

Αντωνίου Λούκας – 6

Παπαμιχαήλ Κωνσταντίνος – 18

Δημητρίου Γιώργος – 3

Η φιέστα τίτλου

Πηγή: balla.com.cy

Σχετικά νέα

X
Translate »