Oθέλλος Αθηαίνου

Πεντάρα της Δόξας επί της Αλκής

Την 4η της νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η Δόξα χθες κόντρα στην Αλκή, αυτή τη φορά εκτός έδρας με 0-5. Με την νίκη της αυτή έφτασε στους 13 βαθμούς αφήνοντας την Αλκή στους 9.
Η Δόξα πήρε την σπουδαία νίκη με χατ-τρικ του  Ζαλτ στη επανάληψη του αγώνα, στο 46ο,  52ο και στο 88ο λεπτό του Γκόμεζ στο 85ο λεπτό αλλά και του Σαντίκ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.
Καλύτερη η Αλκή στο πρώτο μέρος η οποία όμως δεν πέτυχε την ουσία δηλαδή του γκολ κάτι που έκανε η Δόξα στο Β’ μέρος και πέρασε με το διπλό από το Αμμόχωστος.

Αλκή Ορόκλινη: Πάρντο, Ντουβεντρού, Εγκομό (83′ Βασίλιεφ), Σεμέδο, Χαρή, Ντικρουτζιά, Ιτούα (59′ Θεοχάρους), Λοϊζίδης (66′ Μπιλάλ), Φαμπρίτσιο, Ντιακιτέ, Τριμπό

Δόξα: Γκρέμσλ, Μπα (68′ Γκόμεζ), Μουχτάρης, Ρεδόνδο, Παπαφώτης (46′ Κένιτι), Κάρλος, Ασαμόα, Ιωάννου (46′ Πίκολι), Ζατλ, Ενινφούλμ, Σαντίκ
Διαιτητής:  Νεοφύτου Νεόφυτος
Βοηθοί: Σάββα Γεώργιος/Καλησπέρας Νίκος
Κίτρινες: Φαμπρίτσιο (3η)/Ιωάννου, Μπά
Κόκκινες:
Κατοχή και ευκαιρίες για την Αλκή 
Με την ομάδα της Ορόκλινης να μπαίνει καλύτερα και να έχει την κατοχή και να φτιάχνει προϋποθέσεις και ευκαιρίες άρχισε ο αγώνας στο Αμμόχωστος.
Η πρώτη καλή φάση για την Αλκή ήρθε στο 8′ λεπτό με τον Σεμέδο να μην προλαβαίνει την μπάλα απλά για να την στείλει στα δίκτυα. Στο 17ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ντιαγκιτέ (Αλκή), έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά λίγο έξω. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Φαμπρίτζιο να απειλήσει ωστόσο το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε σε κόρνερ ο Γκρέμλς. Η καλύτερη φάση της ομάδας του Σάββα Δαμιανού ήρθε στο 24ο λεπτό με τον Τριμπό να κάνει το δυνατό σουτ με την μπάλα να περνά ελάχιστα έξω. H Αλκή είχε τον έλεγχο του αγώνα και έψαχνε το γκολ το οποίο θα της έδινε προβάδισμα ωστόσο και πάλι ο Τριμπό στο 33ο λεπτό έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά και πάλι λίγο έξω. Η πρώτη καλή φάση για τη Δόξα ήρθε στο 41ο λεπτό με το σουτ του Ζαλτ να περνά ψηλά πάνω από την εστία του Πάρντο.
Μέσα σε έξι λεπτά δυο γκολ για τη Δόξα 
Αλλαγμένη προς το καλύτερο η Δόξα με την έναρξη του β’ μέρους. Η ομάδα του Λούκα Χατζηλούκα μπήκε πολύ δυνατά στο β’ μέρος και μόλις σε έξι λεπτά πήρε προβάδισμα δυο τερμάτων με τον Ζάλτ. Αρχικά στο 46ο λεπτό και στη συνέχεια στο 52ο λεπτό ο Ζάλτ με σουτ εντός περιοχής έκανε το 0-2 για την ομάδα του. Και τα δυο γκολ προήλθαν μετά από εκτέλεση κόρνερ.
Μπορούσε για τρίτο και για τέταρτο γκολ η Δόξα 
Τα γρήγορα γκολ που πέτυχε η Δόξα στο β’ μέρος έδωσαν αυτοπεποίθηση στους παίκτες της Δόξας και αν δεν έβρισκαν τον Πάρντο σε καλή μέρα θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο και τέταρτο γκολ. Στο 53ο λεπτό ο Κάρλος βρέθηκε σε τετ-α-τετ με τον Πάρντο και νικητής βγήκε ο τερματοφύλακας της Αλκής. Στο 68ο λεπτό ο Ασαμόα έκανε του σουτ με τον Πάρτνο να διώχνει με το σώμα.
Το τελείωσαν Γκόμεζ, Ζάλτ και Σαντίκ
Στο 85ο λεπτό ο Γκόμεζ με διαγώνιο σουτ πέτυχε το 0-3 για τη Δόξα και στο 88ο λεπτό ο Ζαλτ με χατ-τρικ έκανε το 0-4 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Δόξας επί της Αλκής. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον Σαντίκ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Σχετικά νέα

X
Translate »