Breaking News

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Παρουσιάστηκαν σήμερα τα αποτελέσματα του προγράμματος αισθητικής αναβάθμισης της Πλατείας Αγίου Λαζάρου

Της Άντρης Πογιατζή

Παρουσιάστηκαν σήμερα το πρωί στην αίθουσα του αλληλοδιδακτικού σχολείου Αγίου Λαζάρου τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος για την αισθητική αναβάθμιση της Πλατείας Αγίου Λαζάρου. Το έργο αποτελεί πρωτοβουλία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, του Δήμου Λάρνακας, του ΚΟΤ και του Συμβουλευτικού Οίκου Concept Cyprus.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ, Ντίνος Λευκαρίτης, ο Πρόεδρος του ΚΟΤ Άγγελος Λοΐζου, ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας Ιάσωνας Ιασωνίδης και ο Βίκτωρ Μαντοβάνης, Μέλος του Δ.Σ  της ΕΤΑΠ Λάρνακας. . Τις αλλαγές που έχουν γίνει αναφορικά με το έργο παρουσίασε ο Στέφανος Τόμπσον, Σύμβουλος της εταιρείας Concept Cyprus Marketing & Brand Consultancy.

 

 

Σκοπός του έργου όπως ανέφεραν όλοι οι πιο πάνω, είναι η καταπολέμηση τη οπτικής ρύπανσης με πρώτο βήμα την βελτίωση και καλαισθησία της Πλατείας του Αγίου Λαζάρου τόσο για τους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη όσο και για τους κατοίκους της. Ωστόσο δεν πρέπει να θεωρείται ότι θα πραγματοποιηθεί μόνο η  ενίσχυση και αναβάθμιση του κέντρου αλλά και των γειτονιών της πόλης.

 

 

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν φωτογραφίες όπου απεικόνιζαν την κατάσταση στην πλατεία πριν την έναρξη των διαδικασιών αλλά και την κατάσταση της σήμερα. Οι αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί είναι μεγάλες και άλλαξαν εντελώς την πλατεία προσδίδοντας της έναν άλλο χαρακτήρα.

 

Πιο συγκεκριμένα οι αλλαγές που έχουν γίνει είναι οι εξής:

  1. Αντικατάσταση ακαλαίσθητων πινακίδων
  2. Αφαίρεση αυθαίρετων πινακίδων
  3. Αντικατάσταση προσόψεων
  4. Ντύσιμο εγκαταλελειμμένων κτηρίων
  5. Κάλυψη – ντύσιμο κομπρεσόρων
  6. Αποκατάσταση των κάδων απορριμμάτων
  7. Ενίσχυση πρασίνου – Τοποθέτηση γλαστρών
  8. Αποκατάσταση ομπρελών και τεντών.

Θέλοντας να συνεχίσουν την αναβάθμιση και βελτίωση της εικόνας της πόλης μας ανακοινώθηκε και η ενίσχυση και επέκταση της οδού Παύλου Βαλσαμάκη.

Επιμέλεια
Άντρη Πογιατζή
(Δημοσιογράφος)

Σχετικά νέα

X
Translate »