Αναπτυξιακά Έργα

Παραδόθηκε μέρος του δρόμου Κιτίου – Μαζωτού

Από τον Ιούνιο του 2015 υλοποιήθηκαν ή προωθούνται κατασκευαστικά έργα της τάξεως των €700 εκατ. με Φορέα Υλοποίησης το Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στο πλαίσιο των εγκαινίων παράδοσης μέρους του δρόμου Κιτίου – Μαζωτού.

Με τη συγκεκριμένη παράδοση ολοκληρώνεται ο οδικός άξονας  από το Ζύγι μέχρι το Κίτι, ο οποίος παρέμενε ημιτελής για πάνω από μια δεκαετία.

Από τις 5 Ιανουαρίου οι οδηγοί έχουν στη διάθεση τους τμήμα δρόμου 6,5 χιλιομέτρων σχεδιασμένο και κατασκευασμένο βάσει διεθνών προτύπων.

Όπως είπε ο κ. Αναστασιάδης, τα οικονομικά οφέλη από την εκτέλεση του έργου θα είναι πολλαπλά και προκύπτουν κυρίως από την εξοικονόμηση χρόνου, την εξοικονόμηση καυσίμων, τη μείωση των ρύπων και τη μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση ταξιδιού.

«Εκείνο που με τη σειρά μας ζητούμε και απαιτούμε από τους οδηγούς είναι η πιστή τήρηση του Κωδικού Οδικής Κυκλοφορίας», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση, «αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα για την εκτέλεση τέτοιων έργων και πάντοτε στο πλαίσιο μιας συνετής οικονομικής διαχείρισης, προωθεί με σύνεση και προγραμματισμό την εκτέλεση νέων αναπτυξιακών έργων που θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας, προσδίδοντας νέα δυναμική και προοπτική στην οικονομία».

Μέσα από τη συνετή αυτή, πρόσθεσε, «δημοσιονομική πολιτική μας έχουμε κατορθώσει να χρηματοδοτήσουμε το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα από ιδίους πόρους του Κράτους χωρίς οποιαδήποτε εξωτερική οικονομική βοήθεια, αλλά ούτε και οποιαδήποτε συνεισφορά εκ μέρους των κοινοτήτων από τις οποίες διέρχεται».

Περαιτέρω, όπως είπε, σημαντικά κονδύλια έχουν διατεθεί  για πολύ σημαντικά έργα  σε περιοχές του νησιού για βελτίωση του οδικού δικτύου, για συντήρηση άλλων δημόσιων σημαντικών χώρων – αλλά και   με έναν μεγάλο αριθμό νέων έργων που έχουν προγραμματιστεί και θα δρομολογηθούν.

Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήριά του στην εργοληπτική εταιρεία Fap Construction και τους συνεργάτες της «που κατασκεύασε το ποιοτικό αυτό έργο και κατάφερε να το παραδώσει έγκαιρα σύμφωνα με τη συμβατική της υποχρέωση», ευχόμενος ο δρόμος να αποτελέσει μια πηγή και κίνητρο για περαιτέρω επενδύσεις, για αξιοποίηση περιουσιών δεδομένης και της ελάχιστης απόστασης από τη Λάρνακα.

Σχετικά νέα

X
Translate »