Αναπτυξιακά Έργα

Παραδοσιακό θεματικό πάρκο στο Αλεθρικό

Πράσινο άναψε το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας για κατασκευή και λειτουργία παραδοσιακού θεματικού πάρκου στην κοινότητα Αλεθρικού της επαρχίας Λάρνακας. Στόχος του προτεινόμενου έργου είναι η προστασία και η διατήρηση παραδοσιακών αντικειμένων με σκοπό τη διαιώνιση της πλούσιας ιστορίας, του πολιτισμού και των αξιών της Κύπρου.

Η προτεινόμενη ανάπτυξη χωροθετείται στην τοποθεσία Κοντή Λαξιά της κοινότητας. Το προτεινόμενο έργο θα περιλαμβάνει παραδοσιακή κατοικία, εστιατόριο, καφενείο, εκθεσιακούς χώρους, μπακάλικο, εκκλησάκι, κατάστημα σουβενίρ, χώρους υγιεινής και θεματικό πάρκο ενδημικών φυτών. Η ανάπτυξη θα περιλαμβάνει 39 χώρους στάθμευσης από τους οποίου οι 4 θα διαμορφωθούν για χρήση από ΑμεΑ.

Η δημιουργία του θεματικού πάρκου ενδημικών φυτών και των χώρων πρασίνου στοχεύει στην τοπιοτέχνηση του έργου, τη δημιουργία χώρων ξεκούρασης και την ανάδειξη της βιοποικιλότητας της Κύπρου. Τα προτεινόμενα είδη φύτευσης θα είναι ενδημικά, θα συνάδουν με την υπάρχουσα βλάστηση και βιοποικιλότητα και θα είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες της Κύπρου.

Οι κτηριακές εγκαταστάσεις θα κατασκευαστούν με συμβατικά υλικά (πέτρα, ξύλο, πλυθάρι).
Πηγή:

Σχετικά νέα

X
Translate »