Εκπαίδευση

Παρά τα προβλήματα ξεκινάει σήμερα η σχολική χρονιά και στην Λάρνακα

Με προβλήματα και αρκετά αιτήματα για θεραπεία των ελλείψεων που υπάρχουν στα κτήρια των σχολείων της Λάρνακας, ξεκινάει η σχολική χρονιά.

Η Σχολική Εφορεία σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες, βρίσκεται εδώ και μέρες επί των επάλξεων για να ξεκινήσει η σχολική χρονιά ομαλά, σε όλα τα εκπαιδευτήρια.

Στο Λύκειο Βεργίνας, δεν έχουν γίνει ακόμα τα βελτιωτικά έργα που είχαν αποφασιστεί, και το κονδύλι ύψους 200χιλ ευρώ πλέον ΦΠΑ, εγκρίθηκε σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας Πέτρο Χρυσοστόμου, μόλις τον περασμένο μήνα.

Η σχολική Εφορεία έχει ήδη βγει σε προσφορές οι οποίες λήγουν στις 20 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες το συντομότερο δυνατόν. Τα βελτιωτικά έργα αφορούν κυρίως σε επιδιορθώσεις στους τοίχους και στον προαύλιο χώρο. Την περσινή σχολική χρονιά είχαν επιδιορθωθεί οι οροφές του σχολείου από τις οποίες έπεφταν σοβάδες, όπως είχε διαπιστώσει και η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής σε επίσκεψη της. Έπειτα από 3 χρόνια άρχισε η αντισεισμική αναβάθμιση στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Λαζάρου και η Α΄φάση αναμένεται να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Μάιο. Έχουν επίσης ξεκινήσει οι εργασίες για κατασκευή του νέου Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς κύκλος Α΄.

Στο Δημοτικό Σχολείο του Εθνάρχη Μακαρίου, γίνεται αντικατάσταση πορτο-παραθύρων, και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του μηνός. Στο Γυμνάσιο Φανερωμένης γίνονται βελτιωτικά έργα στην αυλή κι έχει κατασκευαστεί υπαίθριο θέατρο για εκδηλώσεις, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας, ο οποίος αναφέρθηκε στα εκκρεμούντα αιτήματα, τα οποία αφορούν στην αντικατάσταση κουφωμάτων στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωάννη, και τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων ασφαλείας στα Δημοτικά Σχολεία Προδρόμου και Σωτήρος.

Πηγή: www.cyprustimes.com

Σχετικά νέα

X
Translate »