Oθέλλος Αθηαίνου

Παλλικάρι η ΑΛΚΗ στο ΓΣΠ απέναντι στην Ομόνοια

Νέες απώλειες για την Ομόνοια που μετά την επιβλητική νίκη σε βάρος της ΑΕΚ προσγειώθηκε ανώμαλα. Οι πράσινοι εξήλθαν ισόπαλοι εντός έδρας με την Αλκή 2-2, ωστόσο δικαίως φωνάζουν για την απόφαση του βοηθού Ξενοφώντος στη φάση του 61ο λεπτού που κακώς ακύρωσε σαν οφσάιντ το τέρμα του Νταρμπισάιαρ. Η «αθάνατη» προηγήθηκε δυο φορές με τον Φαμπρίτζιο, ισοφάρισαν οι ποδοσφαιριστές του Πάμπου Χριστοδούλου με τους Χριστοφή και Φαμπρίτζιο με πέναλτι. Δοκάρι για τους γηπεδούχους με τον Λόπες.

Το δυνατό ξεκίνημα της Ομόνοιας και το μέτριο της Αλκής σε καμία περίπτωση δεν προδίκαζαν την εξέλιξη του αγώνα. Οι γηπεδούχοι με τη στήριξη του κόσμου τους μπήκαν δυνατά και έχασαν κλασική ευκαιρία με τον Χριστοφή. Στο 4ο λεπτό ο διεθνής επιθετικός έκανε το εξ επαφής σουτ του και ο Πάρντο έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.

Με την πάροδο του χρόνου η Αλκή ανέβηκε μπροστά και μετά το 15ο λεπτό ισοζύγισε τον αγώνα. Κρατούσε μπάλα και προσπαθούσε να δημιουργήσει κινδύνους. Η Ομόνοια από την άλλη … υπνωτίστηκε από την αντίδραση του αντιπάλου και δεν μπορούσε να φτάσει με ιδιαίτερες αξιώσεις στην εστία του Πάρντο.
Στη δεύτερη ευκαιρία του αγώνα και πρώτη της Αλκής ήρθε το τέρμα. Ο Φαμπρίτσιο στο 30ο λεπτό με κεφαλιά –έπειτα από εκτέλεση κόρνερ- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν σχεδόν άμεση. Ο Άλεξ Σοάρες έστειλε το μήνυμα (32’), δεν λήφθηκε υπόψη και στο 37’ ο Χριστοφή απάντησε με το ίδιο νόμισμα. Ο Μαργκάσα έκανε τη σέντρα ακριβείας και ο διεθνής επιθετικός με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Μαργκάσα δυο λεπτά μετά απείλησε εκ νέου με πολύ καλό σουτ, όμως, είδε την μπάλα να καταλήγει μόλις έξω.

Εκεί που όλοι περίμεναν την ασφυκτική πίεση της Ομόνοιας για προβάδισμα, ήρθε το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Φραμπρίτσιο για να παγώσει το ΓΣΠ. Στο 44ο λεπτό ο επιθετικός της Αλκής με ευθύβολο σουτ λίγο έξω από την περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Παναγή. Προηγήθηκε η εκπληκτική ενέργεια του Σεμέδο που πήρε την μπάλα πίσω από το κέντρο και την έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον συμπαίχτη του.

Στο δεύτερο ημίχρονο μια ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο. Η Ομόνοια επέβαλε πλήρως το ρυθμό της, έχασε μεγάλες ευκαιρίες, σημάδεψε μια φορά το δοκάρι, ενώ πέτυχε και τέρμα που κακώς ακυρώθηκε σαν οφσάιντ.

Οι πράσινοι δημιούργησαν την πρώτη τους μεγάλη φάση στο β’ ημίχρονο στο 57ο λεπτό. Ο έκανε τη συρτή μπαλιά, όμως, ο Λόπες με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Η φάση αυτή σήμανε και το έναυσμα για την αντεπίθεση της Ομόνοιας. Οι πράσινοι τέσσερα λεπτά μετά πέτυχαν καθαρό τέρμα με τον πρώτο τους σκόρερ, όμως, ο βοηθός διαιτητής σήκωσε χωρίς κανένα λόγο το σημαιάκι του. Ο Άγγλος επιθετικός καλυπτόταν τουλάχιστον ένα μέτρο από τον τελευταίο αμυντικό και σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να ακυρωθεί το τέρμα.

Η Ομόνοια δεν πτοήθηκε και συνέχισε να απειλεί τον Πάρντο. Έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τους Μαργκάσα, Νταρμπισάιαρ και Φαμπρίτζιο, όμως, έφτασε μέχρι το 85ο λεπτό για να καρποφορήσει την ανωτερότητα της. Σε εκείνο το λεπτό ο Λόπες κέρδισε πέναλτι και ο Φαμπρίτζιο με εύστοχη εκτέλεση έφερε τον αγώνα στα ίσα.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι πράσινοι συνέχισαν την πίεση τους για την ολική ανατροπή, όμως, μάταια.

 

Δαμιανού: “Είχαμε πέναλτι”

 

Ο προπονητής της Αλκής Σάββας Δαμιανού εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η ομάδα του είχε πέναλτι που δεν δόθηκε.

«Ξέραμε πως έπρεπε να αντιμετωπίσουμε την ποιότητα και τον κόσμο της Ομόνοιας. Θεωρώ στο πρώτο ημίχρονο δικαιούμασταν και ένα πέναλτι. Στο δεύτερο ημίχρονο κυριάρχησε η Ομόνοια περάσαμε δύσκολες στιγμές και μας λυπεί που ισοφαριστήκαμε».

Για το γκολ της Ομόνοιας:
«Ότι βλέπω θα το λέω της Ομόνοιας δεν το είδα. Αν ήταν γκολ έπρεπε να το μετρήσει. Με πήραν τηλέφωνο για το πέναλτι που δεν μας δόθηκε. Εμείς το ίδιο θα παίζουμε και με τον οποιονδήποτε».

Πηγή: sigmalive.com

Σχετικά νέα

X
Translate »