Κοινωνία

Πακέτο για 110 οικογένειες από το κοιν. παντοπωλείο Λάρνακας

Περίπου 110 οικογένειες αναμένεται να προσέλθουν φέτος στις 22 και 29 Δεκεμβρίου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας, για να παραλάβουν το Χριστουγεννιάτικο και το Πρωτοχρονιάτικο πακέτο με τα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους και να περάσουν αξιοπρεπώς τις γιορτές.  
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γιώργος Γερασίμου, υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λάρνακας «το Κοινωνικό Παντοπωλείο ξεκίνησε τη λειτουργία του τέλη Μαρτίου του 2012. Από την 1η Μαϊου 2014 περίπου 465 οικογένειες ζήτησαν και πήραν βοήθεια, με αποτέλεσμα να τροφοδοτούνται 2,984 άτομα» είπε και σημείωσε πως «με την εισδοχή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, οι εγκεκριμένες οικογένειες που λαμβάνουν τρόφιμα από το Παντοπωλείο, έχουν μειωθεί στις 30/11/2017, στις 110».
Πρόσθεσε ότι «μέχρι σήμερα εξακολουθούμε να λαμβάνουμε αιτήσεις από οικογένειες για βοήθεια από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αιτήσεις οι οποίες εξετάζονται από την ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης της Επιτροπής Πρόνοιας του Δήμου Λάρνακας. Μέχρι σήμερα εγκρίθηκαν και λαμβάνουν βοήθεια από το Παντοπωλείο 3,011 αιτήσεις».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Γερασίμου είπε πως «αρκετές από τις οικογένειες αυτές είναι Κύπριοι αλλά και αλλοδαπές γυναίκες από διάφορες χώρες οι οποίες απέκτησαν παιδιά με Κύπριους. Ωστόσο τα κριτήρια που έχει θέσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο για παραχώρηση βοήθειας στις οικογένειες είναι καθαρά οικονομικά, δηλαδή θα πρέπει να προσκομίσουν μεταξύ άλλων κατάσταση του λογαριασμού της Τράπεζας και του ΕΕΕ που λαμβάνουν κ αι αποδείξεις για πληρωμή ενοικίου σε περίπτωση που ενοικιάζουν σπίτι ή διαμέρισμα».
Σε άλλη ερώτηση είπε πως «φέτος το Χριστουγεννιάτικο πακέτο περιλαμβάνει συνολικά 19 τρόφιμα, δηλαδή κρασί, λάδι, μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη, αλεύρι, πατάτες, φθαρτά και άλλα, ενώ θα προστεθούν την επόμενη εβδομάδα περισσότερα προϊόντα. Το πακέτο για τα Χριστούγεννα, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κοτόπουλο, κουραμπιέδες και μελομακάρονα, θα το λάβουν οι δικαιούχοι στις 22 Δεκεμβρίου ενώ για την Πρωτοχρονιά που θα περιλαμβάνει χοιρινό και βασιλόπιττα, θα παραληφθεί στις 29 του μήνα».
Πρόσθεσε πως «στα μικρά παιδιά από 3 – 12 χρόνων θα προσφερθούν δώρα τα οποία αγοράστηκαν από το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας στη Λάρνακα, τυλίχθηκαν και τα ονόματα τους έχουν τοποθετηθεί στο κάθε δώρο. Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου αναμένουμε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο την επίσκεψη παιδιών που φοιτούν σε συγκεκριμένο νηπιαγωγείο της Λάρνακας, το οποίο κάθε Χριστούγεννα μας προσφέρει γάλα και πάνες, τα οποία θα φέρουν σοκολατάκια για να δοθούν στα άπορα παιδάκια».
Ο κ. Γερασίμου εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες «στο προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας στη Λάρνακα που διαχρονικά προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης για μωρά, όπως γάλα και πάνες, εταιρείες που προσφέρουν χρήματα και διάφορα άλλα προϊόντα, δύο αδέλφια γεωργούς από τη Δρομολαξιά που κάθε εβδομάδα προσφέρουν φθαρτά, ένα γεωργό με θερμοκήπια από το Μαρώνι που προσφέρει σε μεγάλες ποσότητες ντομάτες και αγγουράκια και δύο συνταξιούχους οι οποίοι προσφέρουν κάθε μήνα 100 ευρώ για να αγοραστούν γάλα και πάνες για τα μωρά».
Ανέφερε ακόμα ότι «μεγάλη βοήθεια στην λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λάρνακας αποτελούν οι εθελοντές χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσαμε να δουλέψουμε και να εξυπηρετήσουμε καθ’ όλη τη διάρκεια των έξι χρόνων που λειτουργεί το Παντοπωλείο, τις άπορες οικογένειες που λαμβάνουν βοήθεια. Συνολικά πέντε άτομα, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες εργάζονται καθημερινά εθελοντικά προσφέροντας απλόχερα τη βοήθεια τους προς εξυπηρέτηση των πασχόντων συνανθρώπων μας».
Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »