Δελτία Τύπου

Παιδικό – Νεανικό Θεατρικό Εργαστήρι Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ»

Το  Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» μέσα  στα  πλαίσια της αποστολής του για συμβολή στην θεατρική ανάπτυξη και στην δημιουργία θεατρικής υποδομής στην πόλη της Λάρνακας, αλλά και την αίσθηση ευθύνης απέναντι στα παιδιά και τους νέους θα συνεχίσει τη λειτουργία του  Θεατρικού Εργαστηρίου και κατά τη νέα θεατρική περίοδο.

Η λειτουργία του Θεατρικού Εργαστηρίου έγινε με γνώμονα την προσφορά μιας δημιουργικής δραστηριότητας στα παιδιά και τους νέους για μια άμεση συμμετοχή στη θεατρική πράξη, μέσα από ένα μελετημένο και εξειδικευμένο πρόγραμμα. Η συμμετοχή αυτή θα συμβάλει στην ψυχική, πνευματική  και  σωματική  τους  υγεία, όπως επίσης και στην υγιή, σωστή ψυχαγωγία των παιδιών συνδυασμένη με την παροχή γνώσεων – στην Παιδεία, με την ευρύτερη έννοια του όρου.

Το θεατρικό παιχνίδι, η παντομίμα, ο αυτοσχεδιασμός, η αγωγή του Λόγου, η ιστορία του θεάτρου  που θα διδαχθούν καθώς και η διδασκαλία και το ανέβασμα θεατρικού έργου θα συμβάλουν στην πνευματική και σωματική καλλιέργεια των παιδιών, στην έκφραση της φαντασίας και δημιουργικότητας τους, στην γλωσσική  καλλιέργεια, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων κίνησης και φωνής, στην  καλλιέργεια ομαδικότητας, επικοινωνίας και  υπευθυνότητας.

Τα μαθήματα αρχίζουν την πρώτη εβδομάδα Οκτωβρίου και το πρόγραμμα του Εργαστηρίου θα έχει ως ακολούθως:
Δευτέρα 7.00 μ.μ.- 9.00 μ.μ. – Τμήμα Ενηλίκων

Τρίτη : 4.00 μ.μ. – 6.00 μ.μ.– Μαθητές Λυκείου

Τετάρτη : 4.00 μ.μ.–6.00 μ.μ.– Μαθητές Α΄-Γ΄Δημοτικής Εκπαίδευσης

Πέμπτη : 4.00 μ.μ.- 6.00 μ.μ.– Μαθητές Γυμνασίου

Σάββατο : 12.00 π.μ.- 2.00 μ.μ.– Μαθητές Δ΄- Στ΄ Δημοτικής Εκπαίδευσης

 

Την Διεύθυνση του Εργαστηρίου έχει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ» Ανδρέας  Μελέκης και διδάσκει επίσης η ηθοποιός του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ» Μόνικα Μελέκη. Θα διδάξουν επίσης περιοδικά και οι συνεργάτες του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ» κατά την φετεινή  θεατρική περίοδο σκηνοθέτες, σκηνογράφοι/ενδυματολόγοι, μουσικοί και χορογράφοι.

Τα δίδακτρα ορίζονται ως ακολούθως :

Για ένα παιδί : € 45 μηνιαίως

Για δύο Αδέλφια : € 70 μηνιαίως

Για πολύτεκνους και μονογονικές οικογένειες : € 30 μηνιαίως για ένα παιδί.

Οι εγγραφές άρχισαν και συνεχίζονται.

Για πληροφορίες στα τηλέφωνα : 24652800/1, 99490102.

Σχετικά νέα

X
Translate »